AppleYleinen

Raportti: Applelta tulossa tänä vuonna 15 tuuman MacBook Air -tietokone – kuulokkeisiin, kelloihin tai tabletteihin ei odotettavissa suuria muutoksia

MacBook Air 2022. Kuva: Apple

Näyttöanalyytikkona tunnetun Ross Youngin mukaan Applen alihankkijat olisivat aloittaneet 15.5 tuumaisen näyttöpaneelin valmistamisen tulevaa suurempikokoista MacBook Air -tietokonetta varten. Youngin mukaan näyttöpaneelien massatuotanto aloitetaan vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Markkinoille Apple voi uuden MacBook Air -kannettavan julkaista kevään aikana.

Applelta ei tänä vuonna odoteta MacBook-tietokoneisiin uutta ulkoasua, vaan 15.5 tuumaisen MacBook Air -tietokoneen uskotaan näyttävän pitkälti viime keväänä julkaistun ja uudelleen muotoillun MacBook Air -tietokoneen kaltaiselta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luotettavana Apple-tietäjänä tunnettu Ming-Chi Kuo kertoi jo viime kesänä, että Applelta voitaisiin nähdä suuremmalla näytöllä varustettu MacBook Air -tietokone, joka olisi varustettu M2- tai toistaiseksi julkaisemattomalla M2 Pro -järjestelmäpiirillä.

Bloombergin Apple-analyytikko Mark Gurman on aiemmin kertonut, että Apple harkitsisi vielä MacBook Air -tietokonettakin kompaktimman kannettavan tuomista takaisin markkinoille. Gurman odotti lanseeraamista alun perin vuoden 2023 loppuun tai 2024 alkuun. Nyt Gurman on päivittänyt näkemystään ja kertonut, että kompaktimpi ja ohuempi MacBook-kannettava ei ole mukana Applen lähiaikojen suunnitelmissa.

Apple on alun perin vuonna 2015 esitellyt pienen ja MacBook Air -kannettavaa kompaktimman 12 tuuman MacBook-kannettavan, josta nähtiin päivitetty versio vuonna 2017. Mallin kehityksestä luovuttiin vuonna 2019 ilmeisesti Intelin järjestelmäpiireistä aiheutuvien lämpöongelmien takia. Applen omien M-sarjan sirujen ansiosta ohuemman koneen julkaisu voisi olla jälleen mahdollista maltillisemmalla lämpökuormalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AirPods-kuulokkeisiin tai iPad-tabletteihin ei odotettavissa suuria muutoksia tänä vuonna – Apple Watch saamassa lisää tehoja

Gurman on kertonut, että iPad-tableteille ei ole tänä vuonna odotettavissa suuria muutoksia. Tänä vuonna todennäköisesti nähdään pieniä speksipäivityksiä perustason iPad, iPad Air- ja iPad Mini -tabletteihin. Vuoden 2024 alkupuoliskolla Apple voisi julkaista AMOLED-näytöllä varusteltuja 11 sekä 13 tuumaisia iPad Pro -tabletteja.

Applen AirPods-kuulokkeisiin ei ole tänä vuonna odotettavissa suuria muutoksia. Täten myös Applen kalleimpien AirPods Max -kuulokkeiden päivitetty versio voisi jäädä julkaisematta. Gurmanin mukaan AirPods Max -kuulokkeista olisi tekeillä edullisempi versio. Huhu edullisemmista ja kevyemmistä AirPods Max -kuulokkeista on toistaiseksi melko tuore.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Watch -älykellot voisivat saada muutaman vuoden tauon jälkeen lisää tehoa uuden järjestelmäpiirin muodossa. Viimeisimpien kolmen sukupolven ajan Apple Watch -kellojen järjestelmäpiireissä on päivittynyt pääasiassa mallinumero. Piiri on teknisesti kuitenkin käytännössä sama kuin Apple Watch Series 6 -kellossa vuonna 2020.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple