ArvostelutHuaweiSamsung

Arvostelussa älykellot: Samsung Gear S & Huawei TalkBand B2

Pääsin hieman yllättäen testaamaan yhtäaikasesti kahta älykelloa. Kyseessä on siis Samsungin uusin Gear S sekä Huawein alkuvuodesta julkaisema TalkBand B2. Kummatkin älykellot eroavat toisistaan reilusti. Se missä Gear S on suuri ja monipuolisempi niin TalkBand B2 on hillitympi ja hienostuneempi.

Käyn tässä artikkelissa läpi kummatkin kellot yksitellen sekä vertailen niitä toisiinsa. Mietiskelen myös, että onko älykelloista mitään hyötyä ja keille ne sopivat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


SAMSUNG GEAR S

IMG_1672

Gear S on kuin pieni älypuhelin, joka on koko ajan kädessä. Kellossa on suurehko 2-tuuman näyttö, joka on tällä hetkellä yksi suurimmista älykellojen näytöistä. Samsungin kellosta löytyy myös paljon älypuhelimen ominaisuuksia, sillä kellolla voi lähettää viestejä sekä jopa soittaa puheluita. Gear S-älykello toimii ainoastaan Samsungin omissa valituissa Galaxy-malliston älypuhelimissa ja testasinkin kelloa Samsungin Galaxy Note Edgen rinnalla, jotta käyttökokemus olisi kaikkein paras.
Kellon näyttö on hieman kaareva, että se mukautuisi hyvin ranteeseen. Gear S-kelloon saa myös laitettua halutessaan SIM-kortin, jonka seurauksena se on aina verkossa. Kello ei tue 4G-yhteyksiä, vaan on tyydyttävä 3G-yhteyksiin.
Gear S on myös varsin monipuolinen ja siihen saa asennettua erilaisia sovelluksia. Suurin osa kellolle löytyvistä sovelluksista on aika turhia ja niillä ei juuri tee mitään pienellä näytöllä. Joukosta löytyy kuitenkin myös hyvin toimivia sovelluksia, esimerkiksi Nokia on tehnyt kellolle oman HERE-navigointisovelluksien.

Keskeisimmät ominaisuudet:

 • Mitat: 39,8 x 58,3 x 12,5 mm
 • Näyttö: 2-tuuman Super AMOLED (360 x 480)
 • Käyttöjärjestelmä: Tizen
 • Prosessori: 1.0 GHz Dual-core
 • Muisti: Ram 512 MB, 4GB sisäistä tallennustilaa
 • Akku: 300 milliampeerituntia
 • Hinta: 400€

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.


HUAWEI TALKBAND B2

IMG_2141

Huawei on taas lähtenyt älykellojen markkinoille omalla TalkBand B2 kuntoilurannekkeella, joka toimii myös helposti monipuolisempanakin älykellona. B2:n valttikortteihin ei lukeudu hyvä näyttö tai monipulisuus, mutta kellosta ei puutu yhtään tyylikkyyttä tai karismaa. Huawein kelloon on lisätty myös yksi mielenkiintoinen ominaisuus, nimittäin kellolla pystyy myös puhumaan puheluita. Kello muuttuu muutamassa sekunnissa haluttaessa kuulokkeeksi.
TalkBand B2 on ottanut askelen lähemmäksi jo älpuhelimet vallannutta Premium muotoiluideologiaa. Nimittäin kello on valmistettu varsin laadukkaan oloisella alumiinilla. Laitteesta on kaksi versiota toinen on normaali, eli siinä itse kello on alumiinia ja ranneke on muovia. Toinen taasen on myös alumiinia ja ranneke on aitoa nahkaa, joka tuo kokonaisuuden Premium-tasolle.
B2 sisältää myös monia ominaisuuksia, joita löytyy yleensä vain suuremmista älykelloista. Kellolla voi etsiä hukkuneen puhelimen tai jopa ohjata puhelimen kameraa. TalkBand B2 kerää myös ne aktiivisuusrannekkeelle ominaiset tiedot muun muassa kuntoilu edistykset ja unitiedot.
Voisikin sanoa, että Huawei TalkBand B2 yhtdistää kolme laitetta yhteen laitteeseen. Älykello, aktiivisuusranneke ja kuuloke on yhdistetty yhteen pineen laitteeseen.

Keskeisimmät ominaisuudet:

 • Mitat: 235,10 x 22,0 x 11,8 mm
 • Näyttö: 0,73-tuuman PMOLED kosketusnäyttö
 • Akku: 95 mAh, 6 päivää
 • Hinta: 200€

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.


KUMPI ON SITTEN SE PAREMPI?

Huawein TalkBand B2 ja Gear S ovat hyvin erilaisia tuotteita, jonka takia on todella vaikea sanoa kumpi on parempi. Tämä riippuu ihan siitä, että mihin tarkoitukseen hakee älykelloa. Gear S sisältää laajemmat ominaisuudet ja sen mukana myös paljon turhia sovelluksia ja ominaisuuksia. TalkBand B2 taasen sisältää vain nämä tietyt ominaisuudet, joista kaikki on täysin asiallisia ja toimivia. TalkBand B2 on myös varsin erikoinen kuulokkeensa ansiosta, eli kellon voi laittaa korvaansa, jos haluaa vastata puheluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_2283
TalkBand B2 on ihmiselle, joka haluaa tyyliä, mutta tyytyy vähäisiin ominaisuuksiin, jotka toimivat erinomaisesti. TalkBand B2 on jopa laajemman yleisön käytettävissä kuin Gear S halvanhinnan ja laajemman tuen ansiosta. Kellon voi yhdistää tuhansiin laitteisiin, sillä se on yhteensopiva Androidin ja iPhonen kanssa.
Gear S on taasen todella erilainen kello, sillä se on ulkomuotoilunsa perusteella hyvin muovinen. Gear S on moderni, kun taas TalkBand B2 on klassinen ja hienosteleva kello.
Gear S kyllä vie voiton, jos on tarvetta monille sovelluksille tai ominaisuuksille. Kello on kuitenkin todella tyyris, sillä se maksaa jopa 400 euroa. Gear S:n kanssa Samsung pakottaa käyttämään yhtiön omia puhelimia ja niitäkin hyvin rajallisesti, sillä kello tukee ainoastaan 19 Galaxy-puhelinta.

IMG_1666


YHTEENVETO

Samsung Gear S on ominaisuuksiltaan johtoasemassa verrattuna Huawein TalkBand B2-kelloon. Tosin TalkBand B2 taas on tyylikäs ja Premium-ideologialla suunniteltu laite. Valitettavaa on, että älykellomarkkinat ovat vielä todella pienet, joten näitäkään laitteita ei montaa tulla myymään. Kellojen hinnat täytyisi saada reilusti alaspäin. Jos Gear S olisi hinnaltaan alle 200 euroa, niin olisi se myös tuplasti kiinnostavampi. Kummatkin kellot toimivat testissä moitteettomasti, eikä pahaa sanottavaa juuri ole.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut