MicrosoftYleinen

Ensi viikolla tapahtuu! OnePlus 2, Nokia VR, Windows 10…

Ensi viikosta on tulossa mielenkiintoinen mobiilimaailman puolella, sillä monet yritykset julkaisevat uusia tuotteitaan. Ensi viikolla julkaistaan Microsoftin tulevaisuus eli Windows 10, jonka jakelu alkaa 29.7.2015 eli keskiviikkona. Windows 10 ei jää ainoaksi mielenkiintoiseksi uutuudeksi ensi viikolla, sillä esimerkiksi Nokia akoo julkaista jotain salaperäistä, josta ei vielä juuri tiedätä mitään. Kokoan tässä artikkelissa yhteen muutamia suurimpia ja mielenkiintoisimpia julkistuksia, jotka tapahtuvat ensi viikolla.

28. heinäkuuta: OnePlus 2

OnePlus 2 on kauan huhuttu ja kohuttu uutuus, joka saa luvan avata viikon. Kiinalainen OnePlus tulee julkaisemaan uuden OnePlus Onen seuraajan, joka on luonnollisesti OnePlus 2. Puhelimesta tiedetään jo paljon, sillä yhtiö on pikkuhiljaa vahvistanut laitteen ominaisuuksia. yhtiö kutsuu puhelinta lippulaivojen tappajaksi, joka perustuu siihen, että laitteessa on huippupuhelimen ominaisuudet, mutta OnePlus pystyy tarjoamaan sitä jopa puolet halvemmalla kuin muut älypuhelinvalmistajat. Se miksi OnePlus kutsuu toista puhelintansa lippulaivojen tappajaksi selviää varsin hyvin puhelimen teknisistä tiedoista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Suoritin: Qaulcomm Snapdragon 810
  • Muisti: 4 Gt RAM, 32 tai 64 GB tallenstilaa
  • Näyttö: Full HD tai QHD-tasoinen
  • Kamera: 13 MP
  • Muut: sormenjälkilukija, USB C-lataus
  • Hinta: Alle 450 dollaria

CK1aZ7JUMAAcQIW

 

28. heinäkuuta: Motorola Moto G ja Moto X

Motorola on myös läsnä ensi viikolla, sillä siltä odotetaan jopa kahta uutta puhelinta. Yhtiön uskotaan julkaisevan uuden Moto X-hippupuhelimen sekä halvemman hintaluokan Moto G-puhelimen. Moto X-mallista ei juuri tiedetä mitään, mutta halvemmasta Moto G-puhelimesta on sitäkin enemmän tietoja, jopa tarkat tekniset tiedotkin ovat vuotaneet moneen otteeseen.

  • Suoritin: Qaulcomm Snapdragon 410 tai 610
  • Muisti: 1 tai 2 GB, 8 tai 16 GB tallennustilaa
  • Näyttö: 5-tuumaa, HD-tasoinen
  • Kamera: 13 MP pääkamera ja 5 MP etukamera

28. heinäkuuta: Jotain Nokialta

Nokia aikoo pitää oman julkaisutilaisuuden myös tiistaina, mutta tarkkaan ei toistaiseksi tiedetä, mitä tilaisuus pitää sisällään. Lähteet, jotka tietävät paljon Nokiasta kuitenkin osaavat kertoa, että Nokia saattaisi lähteä mukaan virtuaalisentodellisuuden markkinoille (VR=Virtual Reality). Saamme kuulla enemmän Nokian aikomuksista vasta ensi viikon tiistaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia-event

29. heinäkuuta: Microsoftin tulevaisuus, Windows 10

Ehkä ensi viikon suurin uutinen tulee kuitenkin Microsoftilta, sillä yhtiö tulee julkaisemaan virallisesti uuden Windows-käyttöjärjestelmäversion, joka on jo monilla miljoonilla käytössä ympäri maailmaa.

Windows 10 tulee olemaan niin sanottu Microsftin ”tulevaisuus”. Windows 8 ei onnistunut valloittamaan markkinoita, joten Windows 10:n on onnistuttava. Windows 10 tulee olemaan myös viimeinen Windows-versio. Windows 10 tulee näin ollen olemaan markittävin Windows-käyttöjärjestelmä. Kyse ei ole vain ominaisuuksista, vaan yhtiön tulevaisuudesta, Satya Nadella sekä koko yhtiön uskottavuudesta. Viisaasti sanottuna Microsoft koittaa korjata Windows 10:llä sen, minkä Windows 8 rikkoi. Microsoft on myös laittanut paljon peliin koko Windows alustan suhteen, joten jää vain nähtäväksi, miten ihmiset ympärimaailmaa ottavat vastaan uuden Windows 10:n.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

device_family_livetiles_NonCortanaMarket_Updatedx


Vaikka ensi viikolla julkaistaankin jo varsin monta uutuustuotetta, niin pitää kuitenkin muistaa, että vielä on edessä paljon lisää julkistuksia myöhemmin tänä vuonna. iPhone 6S ja 6S Plus tullaan julkaisemaan syksyllä ja Samsung tulee julkaisemaan huhutut Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5 ja Galaxy S6 mini-mallit. Uutiset eivät myöskään Microsoftin kohdalla lopu kesken, sillä yhtiö tulee julkaisemaan Windows 10 Mobile-version, joka on suunnattu puhelimille, sekä huhujen mukaan olisi tulossa vielä muutamia Lumia-puhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft