AndroidArvostelutHuawei

Arvostelussa Huawei MediaPad M2 8.0 – laadukas pikkutabletti

IMG_6860Huawei on tullut viime aikoina hyvin tunnetuksi puhelimien kautta, ja Suomessa varsinkin yhtiön Honor –malliston avustuksella. Tablettien kanssa Huawei on vielä hieman tuntemattomampi. Huaweilla menee Suomessa kuitenkin varsin lujaa myös tablettirintamalla, sillä viime vuonna yhtiö arvioi, että heidän markkinaosuus tableteissa on korkeampi kuin koskaan ennen Suomessa, samalla kuin ilmoittivat Huawei T1 –tablettimallien myynnin ylittäneen kaikki odotukset.

Huawei on kuitenkin mennyt eteenpäin ja julkaissut T1-tablettien jälkeen uusiakin laitteita, joista yksi on Huawei MediaPad M2 8.0, joka edustaa Huawein uusimpia tabletteja. Sain testiini kyseisen laitteen ja se on nyt ollut minulla jonkin aikaa testissä. MediaPad M2 8.0 on mielenkiintoinen laite, josta löytyy paljon hyvää sekä paljon hämmästeltävää. MediaPad M2 8.0 edustaa nimensä mukaisesti kahdeksan tuumaista tablettia, jolle löytyy myös isoveli, joka kantaa nimeä MediaPad M2 10.0. Käyn tässä arvostelussa Huawei MediaPad M2 8.0:n yksityiskohtaisesti läpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Laadullisesti MediaPad M2 on varsin hyvällä tasolla. Huawei on hakenut laitteeseen Premium-tuntumaa lisäämällä metallisen takaosan. Tabletin metallinen osa tuo laitteelle mukavasti jämäkkyyttä sekä erilaista tuntumaa, mitä muovi ei anna. Valitettavasti Huawei on jättänyt laitteen reunat muovisiksi, joka mielestäni hieman pilaa muuten erinomaisen kokonaisuuden. Laitteen runko natisee hieman, mutta onneksi ei kuitenkaan mitenkään kauhean ärsyttävästi.

Tablettia on helppo pitää kädessä, sillä se ei ole kauhean suuri. Laitteen mitat ovat 214.8 x 124 x 7.8 millimetriä. MediaPad M2 ei myöskään paina kauheasti, mutta silti vähän enemmän kuin esimerkiksi iPad Mini 4. MediaPad M2 painaa 330 grammaa.

IMG_6856Tabletin oikealta kyljeltä löytyy käynnistyspainike sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. Näiden lisäksi oikealta kyljeltä löytyy microSD-muistikorttipaikka sekä mallista riippuen myös Micro SIM-korttipaikka. Huawei on jättänyt laitteen vasemman kyljen tyhjäksi, mutta yläreunasta löytyy kuulokeliitin, USB –latausliitin sekä kaiutin. Tabletin alareunasta löytyy myös toinen kaiutin.

MediaPad M2:n takapuolelta löytyy vasemmasta yläkulmasta kahdeksan megapikselin kamera, jonka tukena on LED-salama.

Myyntipakkaus

IMG_5626Huawei on lähtenyt totutusti myös tämän laitteen kohdalla leikittelemään myyntipakkauksessa tummilla väreillä. Pakkaus on kokonaan musta, jossa on laitteen nimi, Huawein logo sekä muita tietoja korostettu kultaisella värillä. Myyntipakkaus on mielestäni yksinkertainen sekä vakuuttava, joka antaa ymmärtää, että kyseessä olisi arvokkaampikin laite, mitä MediaPad M2 todellisuudessa on.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse myyntipakkauksesta ei löydy mitään kummallista. Paketin avatessa esille tulee ensimmäisenä itse tabletti, jonka alta löytyy pikaohjeet sekä laturi ja kuulokkeet.

Akunkesto

IMG_5652Mielestäni MediaPad M2 pitää sisällään varsin kohtuullisen hyvän akunkeston. Tabletista löytyy 4800 milliampeeritunnin suuruinen akku, joka ei ole irrotettavaa mallia. Akku kestää vähäisellä käytöllä helposti useamman päivän.

Akunkestoa voi itse myös optimoida Huawein erilaisilla virransäästöasetuksilla, joiden avulla tabletin akun saa kestämään reilusti normaaliakin pidempään. Itse olen ainakin ollut tyytyväinen testijakson aikana laitteen akunkestoon, koska akku ei ole loppunut koskaan kesken päivän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö

IMG_6860Huawei MediaPad M2 perustuu kahdeksan tuuman IPS LCD -kosketusnäyttöön, joka kattaa laitteen etuosan alasta lähes 70 prosenttia. Valitettavaa kuitenkin on, että Huawei on jättänyt itse näytönreunan sekä laitteen ulkoreunan väliin suuren noin 0,6 millimetrin suuruisen niin sanotun ”surureunan”. Tämä väli on yllättävän suuri, sillä Huawei on yleensä halunnut minimoida tällaiset reunat. Oikeastaan MediaPad M2:n kaltaisessa laitteessa reunat eivät haittaa niin paljoa, kuin esimerkiksi pienemmissä puhelimissa.

Tabletin näytön tarkkuus on 1200 x 1920 pikseliä, joka tekee tuumaa kohden noin 283 pikseliä. MediaPad M2:n näytön tarkkuus ei siis ole mitään huippuluokkaa. Tarkkuus on kuitenkin riittävä moniin tarkoituksiin.

Tekniikka

IMG_6847MediaPad M2 8.0 käyttää jo hieman vanhempaa tekniikkaa, mutta silti riittävän tehokasta normaaliin käyttöön. Tabletin sisällä hyrrää Huawein viime vuoden huippupuhelimista tuttu yhtiön oma kahdeksanytiminen Kirin 930 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia. Tabletista on saatavilla kahdella muistikapasiteetilla varusteltuja versioita. Toisesta löytyy 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 2 gigatavua RAM-muistia, tätä versiota kutsutaan nimellä ”Standard edition” ja toisesta versiosta löytyy 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 3 gigatavua RAM-muistia, tämä versio on niin sanottu ”Premium edition”.

Huawei MediaPad M2:ssa on yksi ominaisuus, joka ansaitsee erityismaininnan. Tabletista löytyy hintaisekseen erityisen hyvä äänentoisto. Normaalisti tämän kokoluokan laitteisiin on mahdotonta rakentaa laadukkaita kaiuttimia, sillä ne veisivät liikaa tilaa, mutta MediaPad M2:ssa on mielestäni kaikista testaamista laitteistani tällä hetkellä paras äänentoisto. Äänentoisto oli jopa niin hyvä, että ensimmäisellä kerralla kuunnellessani musiikkia tältä tabletilta sai se minuun kylmät väreet aikaiseksi, koska en osannut odottaa mitään niin hyvää. Vaikka äänentoisto on todella laadukas, niin pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on laadukas äänentoisto mobiililaitteelle.

Huawein mukaan laadukkaan äänentoiston salaisuus löytyy suuresta kaikukopasta. MediaPad M2:n äänentoistoa on suunniteltu yhteistyössä Harman/Kardonin asiantuntijoiden kanssa.

Kamerat

IMG_5654Laitteesta löytyy kahdeksan megapikselin takakamera sekä kahden megapikselin etukamera. Kamerat eivät ole kauhean laadukkaat, mutta tarpeeksi laadukkaat satunnaiseen kuvaamiseen. Itse en ainakaan tablettilaitteelle tykkää kuvailla, koska puhelin on aina yleensä lähempänä ja puhelimella on yleisesti helpompi myös ottaa kuvia.

Heikoin kohta tabletin kamerassa on hitaus. MediaPad M2:lla kuvaaminen on tuskallista, sillä se ottaa kuvan vasta sekunnin päästä siitä, kun laukaisinta on painettu. Tämän takia monista kuvista tulee tärähtäneitä. Alla on vielä muutama kuva, jotka on otettu MediaPad M2:n takakameralla.

Käyttöjärjestelmä ja EMUI

Huawei käyttää myös tässä tabletissa omaa EMUI-käyttöliittymää. MediaPad M2:sta löytyy EMUI 3.1-versio, joten laite perustuu Android 5.1.1 –käyttöjärjestelmäversioon. EMUI –käyttöliittymään ei ole tehty tablettia varten suuria muutoksia, sillä se on lähes samanlainen, kuin kaikissa Huawein muissakin puhelimissa. Käyttöliittymä on siis tuttu, enkä ajatellut siihen paneutua kovastikaan tässä arvostelussa. Tärkeintä kuitenkin on, että käyttöliittymä toimii mainiosti, eikä suuria ongelmia ole havaittavissa.

Yhteenveto

MediaPadm2-kansikuvaHuawei MediaPad M2 8.0 on varsin mukavanoloinen tabletti, mutta mielestäni hieman tyyris verrattuna Huawein muihin laitteisiin. Hintaa laitteelta löytyy noin 300 euroa, joka ei kuulosta pahalta, mutta laitteesta ei löydy kuitenkaan mitään kauhean erityistäkään. Jos hinta olisi esimerkiksi 50 euroa halvempi, niin laite olisi vieläkin houkuttelevampi.

Tabletista löytyy paljon hyvää, johon voisi luetella esimerkiksi laadukkaan äänentoiston, jämäkän rakenteen sekä sulavuuden. MediaPad M2 8.0 on varmasti sopiva sellaiselle ihmiselle, joka haluaa nimenomaan kahdeksan tuumaisen laitteen sekä loistavaa äänenlaatua.

Huawei MediaPad M2 8.0

7.0

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android