Arvostelussa jättikokoinen Xiaomi Mi Max 2 – edeltäjäänsä reilusti laadukkaampi
Xiaomi on kiinalainen vuonna 2010 perustettu elektroniikkavalmistaja, joka on pienestä iästään huolimatta onnistunut ottamaan jalansijaa älypuhelinmarkkinoilla varsinkin Aasiassa, mutta esimerkiksi Suomessa Xiaomi tunnetaan vielä todella huonosti. Kyse ei ole siitä, että Xiaomin tuotteet olisivat huonoja tai kalliita, vaan siitä, ettei Xiaomi ole edes halunnut laajentua tai tuoda tuotteitaan Suomeen tai Eurooppaan muutenkaan. Xiaomin tuotteet ovat itse asiassa nykyisin jo todella laadukkaita ja niissä on myös todella kilpailukykyinen hinta.
Erityisesti Xiaomi tunnetaan älypuhelimistaan, joita yhtiö toimittaa kymmeniä miljoonia vuodessa, ja samalla yhtiö on yksi maailman suurimmista älypuhelintoimijoista. Viime aikoina on kuitenkin ollut havaittavissa, että Xiaomilla on haluja laajentaa toimintaansa esimerkiksi Eurooppaan, sillä yhtiöltä on viime aikoina nähty puhtaalla Androidilla varusteltu Mi A1 -puhelin sekä todella laajoilla globaaleilla 4G LTE -yhteyksillä varusteltu Mi MIX 2 -älypuhelin.
Tällä kertaa verkkokauppa e-ville.com lähetti testattavaksi toukokuussa julkaistun Xiaomi Mi Max 2 -puhelimen, joka on tarkoitettu pääosin vain Kiinan markkinoilla myytäväksi. Kyseessä on yksi Xiaomin suurimmista älypuhelimista, jonka edeltäjä Mi Max julkaistiin viime vuonna ja myös se käväisi SuomiMobiilin testattavana. Xiaomi Mi Max 2:ssa näkyy vahvasti se, mihin vuoden huolellinen kehitystyö kykenee, sillä nyt uusi versio massiivisesta puhelimesta on selvästi edeltäjäänsä laadukkaampi. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään huippupuhelin, vaan ennemminkin vahvaa keskitasoa. Puhelin maksaa Suomeen toimitettuna hieman alle 400 euroa, joka on kohtuullinen hinta laitteelle, jos verrataan vastaavilla ominaisuuksilla varusteltuihin muihin puhelimiin, joita Suomesta myynnistä löytyy.
Tässä arvostelussa tullaan keskittymään Xiaomi Mi Max 2 -puhelimeen ja artikkelissa mainitut mielipiteet ovat henkilökohtaisia. Testissä käväissyt puhelin oli väritykseltään kultainen Kiinan markkinoille suunnattu versio (ei global-versio, joka on ainoastaan musta).
Xiaomi Mi Max 2 (MDE40) | |
---|---|
Mitat: | 174.1 x 88.7 x 7.6 mm |
Paino: | 211 g |
Näyttö: | 6.44 tuumaa Full HD (1920 x 1080) |
Suoritin: | 8-ytiminen 2.0 GHz:n Qualcomm Snapdragon 625 (Adreno 506) |
Muisti: | 4 gigatavua RAM-muistia 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa |
Kamerat: | 12 MP pääkamera ja 5 megapikselin etukamera |
Akku: | 5300 mAh (ei irrotettava) |
Käyttöjärjestelmä: | Android 7.1.1 Nougat (MIUI 9 Global) |
Muuta: | sormenjälkilukija ja Dual-SIM/muistikortti |
Myyntipakkaus
Xiaomi Mi Max 2 toimitetaan hyvin tutussa myyntipakkauksessa, jollaista Xiaomi on käyttänyt jo useiden muidenkin puhelimiensa kohdalla. Myyntipakkaus on väritykseltään valkoinen, johon on painettu puhelimen mallinimi, muistiversio sekä Mi-logo. Lisäksi paketin takakannessa on erinäisiä tietoja puhelimesta kiinaksi kirjoitettuna.
Itse pakettia avatessa ensimmäisenä esille tulee puhelin, jonka alla ovat kaikki tarpeellinen. Myyntipakkauksen sisältöön kuuluu siis pikakäyttöohjeet kiinaksi yhdessä SIM-korttiluukun avaustyökalun kanssa. Paketissa on myös Kiinan markkinoille suunnattu Qualcommin Quick Charge 3 -pikalatausta tukeva laturi sekä USB-C-tyypin latausjohto. Koska myyntipakkauksen alkuperäinen laturi on Kiinan markkinoille suunnattu, eikä se sovi suoraan pistorasioihin Suomessa, e-ville.com laittaa pakettiin mukaan aina myös erillisen adapterin, jolla alkuperäistä laturia voi hyödyntää Suomessakin. Myyntipakkaus on siis hyvin perinteinen, eikä pidä sisällä mitään yllätyksiä.
Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
Xiaomi on tänä vuonna panostanut erityisesti Mi Max 2 -puhelimen kohdalla laatuun. Viime vuonna Mi Max rakentui pääasiassa metallista, mutta ylä- ja alapäädyt olivat kuitenkin muovia, eikä myöskään metallisissa osissa ollut kovasti kehumista. Puhelimen metallisissa osissa oli havaittavasti huomattavia värieroja, mikä ei antanut kovin hyvää kuvaa itse laitteen laadukkuudesta. Tämän päivän laatuun alkuperäisellä Mi Max -puhelimella olisi siis kovasti kirimistä, minkä takia Xiaomi on panostanut erityisesti laatutuntumaan päivitetyn Mi Max 2 -mallin kanssa.
Uusi Mi Max 2 rakentuu yhdestä alumiinipalasta veistetystä rungosta, eikä suuria muovisia osia enää ole. Toki puhelimessa on perinteiset muoviset antennijuovat, jotka ovat varsin minimoidut ja ne myötäilevät laitteen muuta runkoa. Kädessä pideltäessä laite tuntuu todella tukevalta eikä se päästele minkäänlaisia natinoita. Mi Max 2:n fyysisien painikkeiden tuntuma on loistava ja vaste on erinomainen, mikä oli tosin aivan odotettavissa. Puhelin on myös sen verran suuri, että käyttö yhdellä kädellä on varsin haastavaa. Testijakson aikana huomasin, että ainakin itse käytin Xiaomi Mi Max 2:sta jatkuvasti kahdella kädellä, sillä yhdellä kädellä käytettäessä puhelin tipahtaa helposti maahan. Syy siihen on ehkä liian pienet kädet sekä erityisesti liukas metallirunko. Vaikka Mi Max 2:n runko on mattapintainen, niin varsinkin kuiviin käsiin laite tuntui hyvin liukkaalta.
Kyseessä on siis todella massiivinen puhelin, josta osviittaa antaa jo suuri 6,44 tuuman näyttö. Edeltäjäänsä verrattuna Mi Max 2 on mitoiltaan suurentunut hieman, mutta lähes samoissa mitoissa kuitenkin mennään. Viime vuonna Mi Max oli 7,5 millimetriä paksu, mutta tänä vuonna Mi Max 2 on 7,6 millimetriä paksu, joten uutuuspuhelin on saanut hieman enemmän lihaa luidensa ympärille. Puhelimen viralliset mitat ovat 174.1 x 88.7 x 7.6 millimetriä ja painoa löytyy mukavat 211 grammaa. Kyseessä on siis jälleen kerran todella painava puhelin, mutta tämä on ymmärrettävissä muun muassa suuren akun ja näytön myötä.
Xiaomi Mi Max 2:n näyttö peittää koko laitteen etuosasta noin 74 prosenttia, joka on varsin perinteinen lukema. Tämän kokoluokan puhelimessa näyttö-runko-suhde saisi olla myös vielä korkeampi, jotta puhelinta olisi mukavampi käyttää. Näytön alapuolelta Mi Max 2:sta löytyy Xiaomille perinteiset kapasitiiviset navigointipainikkeet, jotka ovat vasemmalta päin lueteltuna viimeaikaiset sovellukset, koti ja takaisin. Painikkeiden järjestystä keskenään ei siis voi Mi Max 2 -puhelimessa vaihtaa. Näytön yläpuolella on tuttuun tyyliin valoisuudentunnistin, puheluihin sekä äänentoistoon käytettävä kuuloke sekä etukamera.
Puhelimen takaosassa on havaittavissa muoviset antennijuovat ja vasemmassa yläkulmassa oleva kamera, jonka kaverina on kaksois-LED-salama. Takakuoressa on myös hieman muusta rungosta upotettu sormenjälkilukija, joka on muusta rungosta poiketen päällystetty muovilla, mutta eroa on kuitenkin todella vaikea huomata. Takaosassa on myös Xiaomin perinteinen Mi-logo sekä kiinaksi tietoa puhelimesta.
Xiaomi Mi Max 2:n oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä käynnistyspainike, kun taasen vasemmassa reunassa on yksi luukku, jonka takaa löytyy paikka muistikortille sekä kahdelle SIM-kortille. Puhelimeen voi siis laittaa joko kaksi SIM-korttia (nano-SIM tai micro-SIM) tai vaihtoehtoisesti micro-SIM-kortin ja muistikortin. Puhelimen yläreunassa on tavallinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin, mikrofoni sekä infrapunalähetin. Alareunaan on sijoitettu yksi kaiutin, USB-C-liitin sekä mikrofoni.
Näyttö
Xiaomi Mi Max 2:ssa tärkein ominaisuus on juurikin näyttö. Puhelimen näyttö on kooltaan huimat 6,44 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -teknologiaan. Näytön kuvasuhde on perinteinen 16:9, eikä Xiaomi ole lähtenyt ainakaan toistaiseksi Max-mallistossa hyödyntämään kapeampia näyttöjä. Juurikin suuri 6,44 tuuman näyttö on se seikka, jolla Xiaomi koittaa myydä puhelinta. Mi Max 2 ei siis ole suunnattu aivan kaikille, vaan pääasiassa niille, jotka arvostavat massiivista näyttöä. Mielestäni Xiaomi on onnistunut näytön osalta kohtalaisesti, eli myös parannettavaa löytyy.
Puhelimen näyttö on todella kirkas ja sen saa tarvittaessa myös todella himmeäksi. Näytöstä saa hyvin selvää auringonvalossa ja näytön värit ovat vakioasetuksilla hyvät, eikä näissä ole pahemmin valittamista. Ainoa todellinen ongelma näytöstä löytyy katselukulmista, jotka ovat hyvät, mutta eivät parhaat. Parhaan katselukokemuksen esimerkiksi elokuvia katsellessa saa, jos katsoo näyttöä suoraan, eikä pienessä kulmassa. Jos näyttöä ei katso suoraan, tummat kohdat näytöllä muuttuvat huomattavasti tummemmiksi, jolloin katselukokemus ei ole parhaalla tasollaan. Xiaomi Mi Max 2:n näyttöpaneelia on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasi, joka on hyvin perinteinen keskihintaluokan puhelimissa.
Ihmetystä Xiaomi Mi Max 2:ssa herättää näytön tarkkuus, joka on vain Full HD -tasoa. Henkilökohtaisesti olisin toivonut jo hieman tarkempaa näyttöä tämän kokoluokan puhelimelta, mutta Full HD -tarkkuus ei ole myöskään kovin huono valinta. Tarkkuutta on siis 1080 x 1920 pikseliä, joka tuottaa 342 pikseliä tuumaa kohden. Verrattuna esimerkiksi Galaxy Note8:n 521 pikseliin tuumaa kohden, niin ero on selkeä. Pitää kuitenkin muistaa Xiaomi Mi Max 2:n 400 euron hintaluokka sekä Galaxy Note8:n 1 000 euron hintaluokka, joten kaikkea samaa ei voi toivoa reilusti yli 600 euroa halvemmalta laitteelta.
Xiaomi Mi Max 2:n näyttö ei ole siis huono, vaan kohtalainen. Näyttö on massiivinen ja ongelmia löytyy vain katselukulmissa. Mitään lippulaivapuhelimien tasoista näyttöä ei kuitenkaan kannata odottaa.
Tekniikka, akku ja sormenjälkilukija
Tekniikkansa osalta Xiaomi Mi Max 2 on tuttua keskiluokkaa, mutta silti hieman heikommalla tasolla kuin edeltäjänsä. Viime vuonna Mi Max -puhelimessa hyödynnettiin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiriä, mutta tänä vuonna se on korvattu hieman heikommalla Snapdragon 625 -järjestelmäpiirillä. Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri rakentuu kahdeksasta samanlaisesta 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa laitteessa hoitaa Adreno 506. Kyseessä ei ole mikään tehopiiri, vaan alempaa keskiluokkaa, jonka tehot riittävät mainiosti päivittäiseen käyttöön, mutta hidasteluja voi olla havaittavissa raskaimmissa sovelluksissa ja peleissä. Mielenkiintoista on kuitenkin päätös käyttää uudessa Mi Max 2 -mallissa huomattavasti tehottomampaa piiriä kuin edeltäjässä. Alla on muutamien suorituskykytestien antamia pisteitä Mi Max 2 -puhelimelle. Rinnalla on myös Snapdragon 430 -järjestelmäpiiriin perustuvan Motorola Moto G5S:n vastaavat pisteet.
Xiaomi Mi Max 2 | Moto G5S | |
---|---|---|
AnTuTu: | 57 431 pistettä | 45 330 pistettä |
Geekbench 4 (single): | 829 pistettä | 629 pistettä |
Geekbench 4 (multi): | 2438 pistettä | 2316 pistettä |
PCMark 2.0: | 4678 pistettä | 3668 pistettä |
3DMark Ice Storm Unlimited: | 13 391 pistettä | 9145 pistettä |
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): | 13 250 pistettä | 9500 pistettä |
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): | 13 910 pistettä | 8089 pistettä |
3DMark Slingshot Extreme: | 447 pistettä | 285 pistettä |
3DMark Slingshot Extreme (graphics): | 380 pistettä | 240 pistettä |
3DMark Slingshot Extreme (physics): | 1177 pistettä | 838 pistettä |
Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.
Verkkokauppa e-ville.com myy Mi Max 2 -puhelinta kahdessa eri muistiversiossa, joissa molemmissa on mukavat 4 gigatavua RAM-muistia, mutta toisessa on 64 gigatavua tallennustilaa ja toisessa 128 gigatavua. Testissä käväissyt puhelin oli varusteltu 64 gigatavun tallennustilalla, joka varmasti riittää monelle pitkäksikin aikaa. Mutta jollei kuitenkaan riitä, niin Mi Max 2:ssa on myös paikka muistikortille aina 128 gigatavuun asti. Muistikortti vie kuitenkin toisen SIM-korttipaikan.
Xiaomi Mi Max 2 on siis varusteltu kahdella SIM-korttipaikalla, mutta toteutus on erikoinen. Laitteessa on yksi nano-SIM-korttipaikka, yksi micro-SIM-korttipaikka sekä muistikorttipaikka. Jos kuitenkin haluaa käyttää muistikorttia, niin joutuu luopumaan ”nykyaikaisemmasta” nano-SIM-korttipaikasta ja tyytyä suurempaan micro-SIM-korttiin. Kyseinen järjestely on varsin harvinainen ja onkin erikoista, että vielä vuonna 2017 puhelimesta löytyy micro-SIM-korttipaikka. 4G LTE -yhteyksien kanssa Mi Max 2:ssa on vastaava ongelma kuin lähes jokaisessa muussa Xiaomin puhelimessa. Laitteessa ei siis ole tukea Suomessa käytössä oleville 800 MHz:n ja 700 MHz:n taajuuksille. Suomessa puhelinta voi käyttää kuitenkin 1800 MHz:n ja 2600 MHz:n taajuuksilla. Periaatteessa 4G-yhteydet toimivat siis loistavasti kaupungeissa, mutta ongelmia saattaa tulla vastaan väljemmin asutetuilla alueilla, jolloin on tyytyminen vain 3G-yhteyksiin.
Puhelimen tekniikassa mainitsemisen arvoista on mielestäni vielä stereokaiuttimet. Mi Max 2:n alareunasta löytyy yksi pääkaiutin ja toisena kaiuttimena käytetään puheluihin käytettävää kuuloketta. Puhelimessa on mielestäni loistava äänentoisto ja vastaavan kokemuksen saa vain harvoilla älypuhelimilla. Laitteen stereokaiuttimet luovat mielenkiintoisen tilavaikutuksen. Esimerkiksi elokuvien katselu on mielekkäämpää hyvän äänentoiston ansiosta.
Koska Mi Max 2 on todella suuri puhelin, sen sisuksiin on voitu asettaa massiivinen 5300 milliampeeritunnin akku. Koska kyseessä on todella suuri akku, puhelin tukee myös Qualcommin Quick Charge 3 -pikalatausta, jolla akku voidaan ladata pikaisella tahdilla täyteen. Kovin nopeasti ei 5300 milliampeeritunnin akku kuitenkaan lataudu, vaikka käytössä onkin pikalataus. Puhelinta ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta, joka on huomattava parannus edeltäjään verrattuna, jossa oli aikoinaan vielä micro-USB-latausliitin. Akunkestoltaan Mi Max 2 on todennäköisesti yksi parhaimmista puhelimista, joita olen koskaan testannut. Tämä tosin ei varmasti ollut yllätys, sillä yhtä suurta akkua ei löydy monestakaan älypuhelimesta nykypäivänä. Akku kestää normaalilla käytöllä helposti kaksikin päivää, mutta raskaassa käytössä akku on kuitenkin mahdollista saada loppumaan yhdessä päivässä. Testijakson aikana akunvaraus oli iltaisin pääasiassa 50 prosentin tietämissä.
Xiaomi Mi Max 2:ssa on mukana luonnollisesti myös sormenjälkilukija, joka on sijoitettu laitteen takaosaan. Sormenjälkilukijan osalta Xiaomi tyytyy kiinalaisen Goodixin valmistamaan sensoriin. Kyseisen valmistajan sormenjälkisensoreita löytyy muun muassa Huawein, Nokian ja LG:n puhelimista. Sormenjälkilukija toimii Mi Max 2 -puhelimessa luotettavasti ja varsin nopeasti. Lukijan kanssa ei tullut vastaan missään välissä ongelmia, joka on osoitus sen varmasta toimimisesta. Sormenjälkilukijan ainoaksi ongelmaksi kuitenkin muodostui sijainti. Lukija on takaosassa, mutta varsin ylhäällä, minkä takia lukijaan sai useasti kurottaa. Mielestäni lukijan pitäisi sijaita hieman alempana, jolloin siihen yltäisi puhelinta normaalisti kädessä pidettäessä.
Kamerat
Kamerat ovat Mi Max 2 -puhelimessa keskitasoa, eikä tarjolla ole suuremmin yllätyksiä. Xiaomi hyödyntää puhelimessa samaa Sonyn valmistamaa 12 megapikselin IMX386-sensoria (1,25 um, f/2.2), joka löytyi jo arvostelemastamme Xiaomi Mi 6 -huippupuhelimesta. Toki laitteiden kameroiden välillä on eroja. Esimerkiksi Mi Max 2:ssa ei ole mustavalkoista kameraa kaverina, eikä laitteen kamerassa ole optista kuvanvakainta. Pääkameran kaverina on myös kaksois-LED-salama, jolla saa mukavasti lisää valoa kuviin haastavissa tilanteissa.
Hyvässä valaistuksessa Mi Max 2:n kameralla saa aikaiseksi kohtalaisen hyvää jälkeä, mutta hämärässä kuvista ei kannata odottaa kovin hyviä. Mielestäni kuvissa on luonnolliset värit, joka käy ilmi myös alla olevista testikuvista. Suurin heikkous puhelimen kamerassa on HDR-tila, joka tuntui joissain tilanteissa olevan todella hidas ja prosessoi kuvaa useamman sekunnin. Yleisellä tasolla HDR-kuvat olivat kuitenkin todella hyviä. Testikuvista voi kuitenkin nähdä, että HDR-säätely voi toisinaan olla myös liian suurta, jolloin muun muassa metsän rajassa on havaittavissa ”kehä”, joka on juurikin seuraus liiallisesta HDR:stä.
Xiaomi Mi Max 2:lla on mahdollista taltioida videoita tarkalla 4K-tarkkuudella tai vaihtoehtoisesti Full HD:na. 4K-tarkkuus on mukava lisäys puhelimeen ja mielestäni tämä laatukin on varsin hyvää, mutta pitää kuitenkin muistaa, ettei puhelimen kamerassa ole erillistä kuvanvakainta. Puhelin kykenee myös hidastettuun videokuvaukseen sekä time-lapse-videoon. Xiaomi Mi Max 2:n etukamerana toimii 5 megapikselin sensori, joka kykenee taltioimaan tarpeeksi hyviä selfieitä kunnon valossa, mutta hämärämmässä ei jälleen kerran kannata odottaa mitään erikoista jälkeä.
Puhelimen vakiokamerasovellus on hyvin pitkälti sama kuin kaikissa muissakin Xiaomin puhelimissa. Sovelluksessa on paljon kuvaustiloja, joista toiset ovat tarpeellisia ja toiset vähemmän tarpeellisia. Tärkein ominaisuus kamerasovelluksissa on monille kuitenkin pro-kuvaustila, jollainen myös Mi Max 2:ssa on. Toki pro-tila ei ole yhtä kattava kuin monissa lippulaivapuhelimissa, mutta tarvittaessa on mahdollista säätää manuaalisesti valkotasapainoa, tarkennusta, valotusaikaa sekä ISO-arvoa. Alla on muutamia kuvia kamerasovelluksesta.
Käyttöjärjestelmänä tuore MIUI 9
Verkkokauppa e-ville.com toimittaa Mi Max 2:n valmiiksi tuoreella MIUI Global 8.5 -versiolla, joka perustuu Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmään. Testasimme MIUI 8.5 -versiota testijakson aluksi ja se tuntui toimivan sulavasti sekä ilman ongelmia. MIUI on Xiaomin oma käyttöliittymä, joka on todella raskaasti kustomoitu, mutta onneksi siitä on saatu viime vuosina varsin toimiva ja käytettävä myös muuallakin kuin vain Kiinassa. Koska laitteessa on asennettuna virallinen MIUI 8.5 Global -versio, mukaan kuuluu luonnollisesti myös esiasennettuna Googlen palvelut, jotka puuttuvat käyttöliittymän Kiinan versiosta.
Vakaa versio MIUI:sta tuntui kuitenkin liian toimivalta, jonka takia asensin puhelimeen testiksi myös MIUI 9 Global Beta -version. Suurin syy tähän oli kuitenkin mukaan saatu suomen kieli, jota ei ole koskaan ennen Xiaomin virallisista käyttöliittymistä löytynyt. Nyt MIUI 9:n kohdalla suomen kieli on kehitysvaiheessa, eikä vielä kaikilta osin täydellisesti optimoitu. MIUI 9:n tärkein uudistus kuitenkin Mi Max 2:n kohdalla on jaetun näytön näkymä, jossa on mahdollista käyttää siis kahta sovellusta rinnakkain. Testissä MIUI 9:n testiversion kanssa ei tullut vastaan mitään ongelmia ja se tuntui toimivan erinomaisesti, vaikka kyseessä ei ole vielä valmis ohjelmisto. Alla muutamia kuvia MIUI 9:stä.
Yhteenveto
Xiaomi on tehnyt Mi Max 2:sta vaikuttavan puhelimen. Puhelin vastaa suurien näyttöjen kysyntään, jollaiset ovat varsinkin Aasiassa kasvavassa suosiossa. Laite ei ole kuitenkaan itsessään täydellinen, sillä testijakson aikana havaitsin ongelmia näytön katselukulmissa, kameroissa olisi ollut parannettavaa ja unohtamatta tietysti suorituskykyä, koska puhelimessa olisi voinut olla myös hieman enemmän potkua. Ulkoisesti Mi Max 2 on kuitenkin huippupuhelimien tasolla, sillä rakenne on vaikuttavan jämäkkä omassa kokoluokassaan. Lisäksi laitteessa on loistava akunkesto, eikä myöskään äänentoistossa ole valittamista.
Tärkeää on kuitenkin huomata, ettei Mi Max 2 ole suunnattu varsinaisesti Suomen markkinoille, mutta näin suurta näyttöä haluavilla ei ole juurikaan varteenotettavia vaihtoehtoja. Heikkoutena Mi Max 2:n kohdalla Suomessa ovat puuttuvat 4G LTE -taajuusalueet sekä myyntipakkauksessa mukana tuleva Kiinan markkinoille suunnattu laturi. Onneksi e-ville.com pakkaa mukaan ylimääräisen adapterin, jolla puhelimen omaa laturia voidaan hyödyntää myös Suomessa.
Verkkokauppa e-ville.com myy Xiaomi Mi Max 2:sta tällä hetkellä alennettuun 284,95 euron hintaan (+ 24% ALV) ja puhelin toimitetaan suoraan Kiinasta. Kyseessä on kohtuullinen hinta puhelimelle ja tarvittaessa e-ville.com hoitaa takuuasiat Suomesta käsin, jolloin puhelinta ei tarvitse lähettää Kiinaan korjattavaksi.
Yhteenveto
Xiaomi Mi Max 2 rakentuu suuren näytön ympärille ja puhelimessa on laadukas kokonaan metallinen rakenne. Laitteen erityisiä vahvuuksia ovat mielestäni loistava akunkesto sekä äänentoisto. Heikkouksiksi voidaan luetella, että puhelimessa ei ole kaikkia Suomessa käytettäviä 4G LTE -taajuusalueita, ja myös kameroissa olisi parannettavaa.
Hyvää
- Laadukas kokonaan metallinen rakenne
- Loistava akunkesto
- Stereo-äänentoisto
- Luotettava sormenjälkilukija
Huonoa
- Kameroissa parannettavaa
- Fyysinen koko ja paino
- Näytön katselukulmat
- Puuttuvat 4G LTE -taajuudet