ASUSYleinen

ASUS esitteli ROG Ally X -käsikonsolin 949 euron hintaan

Asus on esitellyt uuden Rog Ally X -käsikonsolin, joka on seuraaja viime vuoden Rog Ally -konsolille. Kyseessä on pitkälti tekninen päivitys eikä konsolin ulkoasu ole muuttunut juurikaan. 

Konsoli tarjoaa käyttäjälle saman 7-tuumaisen näytön, kuin edeltäjässä. Näytön resoluutio on 1920 x 1080 ja kuvasuhde perinteinen 16:9. IPS-paneelilla varaustettu näyttö kykenee 120 hertsin virkistystaajuuteen ja tarjoaa 100 prosenttisen sRGB-väriprofiilin. 500 nitin kirkkauteen yltävä näyttö on varustettu Gorilla Glass Victus -lasilla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurimpana uudistuksena on Rog Ally X -konsolin huomattavasti suurempi akku. Akun kokoa on kasvatettu 40 wattitunnista 80 wattituntiin. Akkua voidaan ladata 65 watin laturilla ja USB-C-piuhalla. 

Konsolin suoritin on pysynyt samana edeltäjään verrattuna. Pois on kuitenkin pudotettu edullisemmasta konsolista löytynyt AMD Ryzen Z1 -prosessori ja tällä kertaa mukana näyttäisi olevan ainoastaan AMD Ryzen Z1 Extreme -prosessori. Ryzen Z1 Extreme on varustettu 8-ytimellä ja 16-säikeellä. 4 nanometrin tekniikalla valmistettu prosessori hyrrää parhaimmillaan 5,1 gigahertsin kellotaajuudella. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grafiikkapiiri on AMD:n RDNA 3, jonka kerrotaan kellottuvan 2,7 gigahertsin kellotaajuuteen. Suoritin kykenee parhaimmillaan 8.6 teraflopsin suorituskykyyn. 

Suorittimilla on kaverina kaksi kertaa 12 gigatavua, eli 24 gigatavua LPDDR5 RAM-muistia, joka toimii 7500 megahertsin kellotaajuudella. Tallennustilaa on yhden teratavun verran. Tallennustilan kerrotaan perustuvan NVME 4.0 -tekniikkaan. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muiden ominaisuuksien osalta konsoli tarjoaa Window 11 Home -käyttöjärjestelmän, MicroSD-muistikorttipaikan, Dolby Atmos -äänet, Wi-Fi 6E- ja Bluetooth 5.2 -yhteydet. Konsolin mitoiksi on ilmoitettu 280 x 111,1 x 36,9 mm. Painoa löytyy 678 grammaa. 

Asus myy Rog Alloy X -käskikonsolia Suomessa 22. heinäkuuta lähtien 949 euron hintaan. Saataville se tulee Powerille, Gigantille, Proshopille, Dustinille, Telialle, Elisalle ja Verkkokauppa.comille.  

Lähde: Asus 

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS