AndroidASUSYleinen

ASUS esitteli uudet Zenfone 5- ja Zenfone 5Z -puhelimet

ASUS esitteli MWC-messuilla uudet Zenfone 5 ja Zenfone 5Z -älypuhelimet, joista kummastakin löytyy nyt erittäin kapeat kehykset ja reunasta reunaan yltävä 6,2 tuuman näyttö, joka peittää laitteiden etuosan 90-prosenttisesti. ASUS kertoo erittäin kapeiden kehysten ja näyttö-runkosuhteen tekevän laitteista yhtä pieniä ja kompakteja kuin yleisimmät 5,5-tuumaiset puhelimet.

ASUS on laittanut Zenfone 5 -laitteisiin ensimmäistä kertaa mukaan tekoälyn, jota laitteen kaksoiskamera hyödyntää oppimalla ja mukautumalla eri tilanteisiin. Tekoäly tunnistaa muun muassa kuvaustilanteen sekä osaa näyttää reaaliaikaisesti esikatselun muotokuvatilassa. Kameralle voi myös opettaa, miltä tahtoo kuviensa näyttävän, jolloin kamera säätää tulevaisuudessa kuvausasetukset vastaamaan käyttäjän uniikkia tyyliä. Kaksoiskamera koostuu normaalista 12 megapikselin kamerasta sekä 120 asteen laajakuvakamerasta. Etukamera on kooltaan 8 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zenfone 5 -malleista löytyy kasvojentunnistus sekä takakannen sormenjälkilukija, joka avaa lukituksen 0,3 sekunnissa. Laitteissa on myös NFC, joka mahdollistaa puhelimella maksamisen. Lisäksi tekoäly säätää soittoäänen voimakkuuden ympäristön melun mukaiselle tasolle, joten soivan puhelimen kuulee myös vilkkaalla kadulla kaupungin keskustassa, mutta yöllä äänet päälle unohtuneena se ei häiritse yöunia.

Puhelimet sisältävät 3300 milliampeeritunnin akun ja pikalatauksen mahdollisuuden. Lataukseenkin on tekoäly päässyt mukaan: se säätelee latausnopeutta käyttäjän lataustottumusten mukaan maksimoidakseen akun eliniän.

Zenfone 5 -puhelinta pyörittää Snapdragon 636 ja jopa 6 gigatavua RAM-muistia. Zenfone 5Z -puhelinta pyörittää viimeisin Snapdragon 845 ja jopa 8 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa saa laitteeseen maksimissaan 256 gigatavua.

Zenfone 5 ja 5Z tulevat saataville värivaihtoehtoina Meteor Silver sekä Midnight Blue. Pohjoismaiden julkaisupäivää ja hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta lisätietoja on tulossa lähitulevaisuudessa.

Lähde: ASUS lehdistötiedote (sähköposti)

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android