ASUSChrome OSYleinen

ASUS julkaisi ensimmäisen Chromebook-tablettinsa – Armeijatason iskunkestävyys

ASUS on julkaissut tänään CES 2019 -messuilla uuden Chromebook Tablet CT100PA -laitteensa. Kyseessä on tablet-laite, joka on suunnattu opiskelijoille ja samalla tabletin pitäisi kestää myös kovempaa käyttöä.

Tabletin näyttö on kooltaan 9,7 tuumaa ja siinä on QXGA-tarkkuus, eli 1536 x 2048 pikseliä. Tehoista on vastaamassa ARM-pohjainen Chromebook-laitteita varten kehitetty kuusiytiminen OP1-järjestelmäpiiri, jossa on kaksi Cortex-A72-ydintä sekä neljä Cortex-A53-ydintä. RAM-muistia löytyy kohtalaiset 4 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua ja laite tukee myös muistikortteja. ASUS:n tabletissa on myös yksi kamera takaosassa ja yksi kamera etuosassa. Pääkameran tarkkuus on 5 megapikseliä ja etukameran tarkkuus 2 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä ASUS hyödyntää Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää, joka on tunnettu aikaisemmin lukuisista Chromebook-tietokoneista. Uutuustabletissa on myös stereo-kaiuttimet, USB-C-tyypin liitäntä, kuulokeliitin sekä tuki stylus-kynälle. Kyseessä on lisäksi yksi harvoista kovempaakin käyttöä kestävistä tableteista, sillä siinä on muun muassa armeijatason MIL-STD 810G -sertifikaatti.

ASUS ei ole toistaiseksi kertonut uuden tablettinsa hintaa tai saatavuutta Suomen markkinoilla.

Lähde: ASUS Nordic (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS