ASUSYleinen

ASUS julkisti taittuvanäyttöisen Windows 11 -tabletin – tällainen on Zenbook 17 Fold OLED

ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Asus on julkistanut CES 2022 -messujen aikana yhtiön ensimmäisen taittuvanäyttöisen tabletin tai paremminkin tietokoneen. Uutuuslaite kantaa nimeä Asus Zenbook 17 Fold OLED, joka tarjoaa suuren näytön ja hyvää suorituskykyä.

Tärkein osa-alue Zenbook 17 Fold OLED -laitteessa on tietysti näyttö. Kyseessä on suuri 17,3 tuuman kokoinen OLED-paneeli, jossa on 4:3-kuvasuhde. Näytössä on 2560 x 1920 pikselin tarkkuus, mutta taitettuna näytön saa myös 12,5 tuuman kokoiseksi, 3:2-kuvasuhteella ja 1920 x 1280 pikselin tarkkuudella. Asus kertoi näytön olevan myös Pantone-sertifioitu ja se tukee Dolby Visionia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuslaitetta pystyy käyttämään myöskin kirjan tavoin, eli näytöllä voi olla esimerkiksi kaksi eri sovellusta rinnakkain. Läppäritilassa näyttöä pystytään käyttämään kokonaisuudessaan, jos Bluetooth-näppäimistöä käytetään erikseen. Näppäimistön pystyy asettamaan läppäritilassa myös näytön alareunan päälle, jolloin laitteen toimintaidea on samalainen kuin kannettavissa tietokoneissa.

Asus kertoi Zenbook 17 Fold OLED -laitteen olevan testatun huolella ja se kestää käyttöä. Asus lupasi laitteen saranan kestävän vähintään 30 000 taitosta, joten laitetta pystyy käyttämään pitkään ilman pelkoa ongelmista. Erikoisen toteutuksen ohella Asus ei ole kuitenkaan unohtanut muita teknisiä ominaisuuksia, sillä laite tarjoaa huippuluokan kannettavan tietokoneen ratkaisuja.

Zenbook 17 Fold OLED on varusteltuna neljällä Harman Kardonin virittämällä kaiuttimella ja Dolby Atmos -tuella. Laitteessa on lisäksi kaksi Thunderbolt 4 -porttia, jotka mahdollistavat oheislaitteiden liittämisen. Asus on laittanut uutuuslaitteeseen myös 5 megapikselin tasoisen kameran videopuheluita varten. Lisäksi tuettuna on Windows Hello -kasvojentunnistus ja sisäänrakennettu valoisuusanturi pystyy automaattisesti säätämään näytön kirkkautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Tehoista on vastaamassa Intelin uusin Core i7-1250U -prosessori sekä Intel Iris Xe -grafiikkaprosessori. Tarjolla on 16 gigatavua LPDDR5-muistia sekä teratavun verran NVMe PCIe 4.0 SSD -muistia. Akunkesto on suuren 75WHrs akun varassa ja tuettuna on 65 watin tehoinen lataus. Käyttöjärjestelmänä toimii versiosta riippuen Windows 11 Home tai Windows 11 Pro.

Toistaiseksi Asus ei ole vahvistanut tarkkaa hintaa tai saatavuutta Zenbook 17 Fold OLED -laitteelle. Tarkempia tietoja pitäisi kuitenkin olla luvassa Q2 2022 aikana, eli huhti-kesäkuussa. Todennäköisesti hinta tulee olemaan ainakin erittäin korkea.

Lähde: ASUS Zenbook 17 Fold OLED -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS