XiaomiYleinen

Xiaomi 11i HyperCharge- ja Xiaomi 11i -puhelimet julkaistiin Intiassa – tuttuja laitteita uusilla nimillä

Xiaomi 11i -sarjan puhelimet.

Xiaomi on esitellyt tänään Intian markkinoilla uudet Xiaomi 11i -sarjan älypuhelimet. Uutuuspuhelimia on kaksi, jotka ovat Xiaomi 11i HyperCharge sekä Xiaomi 11i. Mitään kovin mullistavaa puhelimissa ei ole, sillä Xiaomi esitteli täysin samat laitteet jo kotimarkkinoillaan Kiinassa Redmi Note 11 -malliston alaisuudessa.

Kyseessä ovat siis uudet keskihintaluokan älypuhelimet, jotka tarjoavat mielenkiintoisia ominaisuuksia. Ulkoisesti puhelimet ovat samanlaisia, mutta teknisissä ominaisuuksissa on hieman eroavaisuuksia. Xiaomi on esitellyt puhelimet neljässä väriversiossa, jotka ovat vihreä Camo Green, musta Stealth Black, violetti Purple Mist sekä sininen Pacific Pearl.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 11i -sarjan puhelimet.

Xiaomi 11i HyperCharge- ja Xiaomi 11i -puhelimien näytöt ovat identtiset, eli ne ovat kooltaan 6,67 tuumaa ja Xiaomi hyödyntää Samsungin kehittämää OLED-paneelia. Näytöissä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus, 360 hertsin kosketusherkkyys sekä Full HD+ -tarkkuus. Näytöissä on 1200 nitin maksimikirkkaus sekä näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasipinta. Näyttöjen yläreunassa on vain 2,96 millimetriä paksu etukameraa varten tehty reikä.

Tehoista on vastaamassa molemmissa MediaTekin kehittämä uuden sukupolven Dimensity 920 -järjestelmäpiiri, joka perustuu TSMC:n 6 nanometrin valmistusprosessiin. Järjestelmäpiiri koostuu kahdesta Cortex-A78-ytimestä sekä kuudesta Cortex-A55-ytimestä. Lisäksi siinä on Mali-G68-grafiikkasuoritin ja integroitu 5G-modeemi. Molemmista puhelimista on olemassa 6 ja 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 tai 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustellut versiot. Myös muistikorttipaikka löytyy.

Xiaomi 11i -sarjan puhelimet.

Myöskin kamerat ovat Xiaomi 11i -sarjan puhelimissa identtiset. Kameroita puhelimien takaosassa on kolme kappaletta, joista pääkameran tarkkuus yltää 108 megapikseliin. Xiaomi hyödyntää 1/1.52” kokoista sensoria, jossa on 2.1 um pikselikoko sekä sensorissa hyödynnetään yhdeksän pikselin yhdistämistekniikkaa. Lisäksi laitteissa on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on yksi 16 megapikselin etukamera.

Suurin eroavaisuus puhelimien välillä nähdään akunkestossa ja latauksessa. Xiaomi 11i HyperCharge pitää sisällään pienemmän 4500 milliampeeritunnin akun, kun Xiaomi 11i -mallissa on selvästi kookkaampi 5160 milliampeeritunnin akku. Xiaomi 11i HyperCharge tarjoaa kuitenkin selvästi tehokkaamman 120 watin tehoisen pikalatauksen, mutta Xiaomi 11i -mallissa pikalataus on rajoitettu 67 wattiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 11i -sarjan puhelimet.

Äänentoisto puhelimissa on stereokaiuttimien varassa, jotka ovat viritetty yhteistyössä JBL:n kanssa. Puhelimessa on myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, NFC sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä.

Puhelimet on julkaistu vasta Intiassa, mutta Euroopassa puhelimia odotetaan alkuvuoden aikana myyntiin Redmi Note 11 -malliston alaisuudessa. Xiaomi on ilmoittanut Xiaomi 11i -puhelimen maksavan edullisimmillaan 24 999 rupiaa ja Xiaomi 11i HyperChargenn vastaavasti 26 999 rupiaa. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 297 ja 321 euroa.

Xiaomi 11i -sarjan puhelimet.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi