NIOYleinen

Autovalmistaja NIO julkisti ensimmäisen älypuhelimensa – NIO Phone yhdistyy saumattomasti autoon ja tarjoaa huippuluokan tekniikoita

NIO Phone

Sähköautoistaan tunnettu kiinalainen NIO on julkaissut ensimmäisen älypuhelimensa, joka kantaa nimeä NIO Phone. NIO:n mukaan yhtiön autojen käyttäjät tarvitset älypuhelimen, joka voi muodostaa saumattomasti yhteyden autoon. Uutuuspuhelimen pitäisi tarjota uusi autokeskeinen mobiilikokemus.

Puhelimessa on uudenlainen ”skyline-muotoilu”, jossa takakansi on hyvin pyöristetty ja kamera-alueessa on kupera kiiltävä pinta. Alaosa on viimeistelty mattapintaiseksi. NIO Phone esiteltiin yhteensä seitsemässä väriversiossa, jota vastaavat yhtiön autojen värejä. Värit ovat vaaleanpunainen, vaaleansininen, harmaa, vihreä, musta sekä valkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjolla on myös sininen nahkapintainen EPedition-erikoisversio. Siinä kerrotaan olevan musteensininen värisuunnittelu, jossa on nano-mikrokiteinen keraaminen lasersyövytetty rakenne. Erikoisversiossa on myös EP:n klassisia punaisia viivoja. Puhelin on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä.

Näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu Samsungin valmistamaan E6-paneeliin. Näytössä on kerrottu olevan 2K-tarkkuus, 120 hertsin LTPO-tekniikkaan perustuva virkistystaajuus sekä 1800 nitin maksimikirkkaus. Näyttöön on integroituna ultraäänitekniikkaan perustuva sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on jopa 16 gigatavua RAM-muistia sekä teratavun verran tallennustilaa.

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista kaikki ovat 50 megapikselin tasoisia. Pääkamera perustuu Sony IMX707 -sensoriin, jossa on 23 mm polttoväli sekä optinen kuvanvakautus. Ultralaajakulmakamerana toimii Sony IMX766 -sensori, jossa on 15 mm polttoväli sekä 110 asteen kuvakenttä. Periskooppikamera perustuu Sony IMX890 -sensoriin ja siinä on 65 mm polttoväli, 2,8-kertainen optinen zoomaus sekä optinen kuvanvakautus.

Akku on kooltaan 5200 milliampeerituntia ja se tukee 66 watin langallista latausta. NIO Phone on varusteltu myös 50 watin langattomalla latauksella sekä 10 watin langattomalla käänteisellä latauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Ohjelmiston osalta mukaan on saatu optimointeja, jotka yhdistävät puhelimen paremmin autoon. NIO Link integroi valmistajan mukaan puhelimen ohjelmiston ja laitteiston toimimaan saumattomasti auton ohjelmiston kanssa. Puhelimen kautta voi hallita auton 30 eri toimintoa yhdellä napautuksella. Lisäksi NIO Phone on suunniteltu toimimaan autojen avaimena UWB-tekniikan ansiosta.

Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä on SkyUI-käyttöliittymä. Se perustuu NIO:n suunnitteluun, eikä mukana ole mitään kolmannen osapuolen mainoksia tai turhia esiasennettuja sovelluksia.

Uusi NIO Phone on toistaiseksi suunnattu vain Kiinan markkinoille. Puhelimen ennakkomyynti on aloitettu ja toimitukset käynnistyvät 28. syyskuuta. NIO on kertonut puhelimen hinnan olevan 12 + 512 gigatavun versiossa 6499 juania sekä 12 gigatavun + 1 teratavun versiossa 6899 juania. EPedition-erikoisversion hinnaksi kerrottiin 7499 juania 16 Gt:n + 1 Tt:n muisteilla. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 836 euroa, 887 euroa sekä 965 euroa.

Lähde: NIO Phone -tuotesivu 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi