Black SharkYleinen

Black Shark 4- ja Black Shark 4 Pro -pelipuhelimet julki Kiinassa – julkaisu globaalisti luvassa pian

Vahvasti Xiaomiin liitoksissa oleva pelipuhelimiin keskittynyt Black Shark on julkaissut alkuvuoden uudet huippupuhelimensa. Uudet puhelimet kantavat nimiä Black Shark 4 ja Black Shark 4 Pro. Puhelimissa on keskitytty peliominaisuuksiin sekä suorituskykyyn. Black Shark on esitellyt laitteet vasta kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta myöhemmin ne ovat tulossa tarjolle myös globaalisti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Molemmat uutuuspuhelimet tarjoavat 6,67 tuuman E4 AMOLED -näyttöpaneelin, joka on Samsungin käsialaa. Näytöissä on 144 hertsin virkistystaajuus sekä korkea 720 hertsin kosketusherkkyys. Black Shark 4 -perusmallissa tyydytään Snapdragon 870 -järjestelmäpiiriin ja Black Shark 4 Pro tarjoaa tuoreemman ja tehokkaamman Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin. Puhelimissa on 6, 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa versiosta riippuen.

Black Shark 4 Prossa on lisäksi kehittyneempi kaksitasoinen nestejäähdytysjärjestelmä. Jäähdytysjärjestelmän ensimmäinen taso on suoraan näytön alapuolella ja toinen taso on asetettu järjestelmäpiirin yläpuolelle. Xiaomin mukaan uusi jäähdytysjärjestelmä lisää lämmön hävitystä 30 prosentilla ja se takaa 18 astetta alhaisemman prosessorin lämmön.

Molempiin pelipuhelimiin on saatu kookas 4500 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata tehokkaalla 120 watin pikalatauksella. Black Sharkin mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen vain 14 minuutissa ja 50 sekunnissa. Pro-version toinen suurempi eroavaisuus on se, että siinä on tuki Xiaomi RAMDISK-tekniikalle. Kyseinen tekniikka käyttää RAM-muistia tallennustilana ja parantaa tietyn sovelluksen suorituskykyä.

Black Shark 4 Prossa on 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin kolmas kamera. Black Shark 4 -perusmallissa pääkameran tarkkuus on tiputettu 48 megapikseliin. Molemmissa on myös 20 megapikselin tasoinen etukamera.

Puhelimet ovat varusteltuna myös paineherkillä sivupainikkeilla, jotka tunnistavat kevyen ja kovan painalluksen ja ne antavat mahdollisuuden ohjata pelejä pelikonsolin tapaisesti. Käyttöjärjestelmänä käytetään Android 11 -versiota, jonka päällä on JOYUI 12.5 -käyttöliittymäversio. Black Shark 4 -sarjan laitteissa on myös stereoäänentoisto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa puhelimet on julkaistu kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Magic Black, perusmusta sekä hopea. Edullisimmillaan Black Shark 4:n 6 + 128 gigatavun versio maksaa 2499 juania ja Black Shark 4 Pron 8 + 256 gigatavun versio 3999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuina 322 ja 515 euroa. Puhelimet julkaistiin nyt vasta Kiinassa, mutta Black Shark on kertonut globaalin julkaisun tapahtuvan pian.

Lähde: Black Sharkin tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Shark