AndroidBlackBerryYleinen

BlackBerry lopettaa oman laitekehityksensä

privKanadalainen BlackBerry, jonka laitteet eivät suomessa juuri näkyvillä ole olleet on tänään julkaissut tiedotteen, jossa se on ilmoittanut että yritys lopettaa oman laitekehityksensä kokonaan. BlackBerry on jo pitemmän aikaa kamppailut eloonjäämisestä kilpailuilla mobiilimarkkinoilla, ja nyt asiaan tulee eräänlainen naula arkkuun.

Toisen osavuosikatsauksensa Blackberry julkaisi tänään. Viimeisellä neljänneksellä yritys teki vaivaiset 352 miljoonaa dollaria, joka on yli 100 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten samalla aikajaksolla. Saman julkistuksen yhteydessä BlackBerryn nykyinen toimitusjohtaja John Chen sanoi, että jatkossa yritys tulee siirtämään laitteiden valmistuksen kolmansille osapuolille ja samalla yritys kertoi tehneensä ensimmäisen sopimuksen Indonesialaisen yrityksen kanssa BlackBerry -laitteiden valmistuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yrityksen viimeinen omaa tuotantoa olevaksi laitteeksi jää samalla yrityksen ensimmäinen Android -puhelin, BlackBerry Priv. Jatkossa BlackBerry tulee itse keskittymään omiin yritystuotteisiinsa, joihin kuuluu monia tietoturvaratkaisuja, joita se on hankkinut esimerkiksi ostamalla tietoturvaratkaisuja ja -tuotteita tarjoavan Good Technologyn.

Loppujenlopuksi tilanne ei tule hirveästi muuttumaan, vaan BlackBerry tuotemerkki tulee edelleen olemaan näkyvissä tulevissa laitteissa. Laitteiden valmistus lisensoidaan kiinnostuneille kumppaneille, jotka saavat oikeuden BlackBerry -tuotenimeen puhelimissaan.

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android