AndroidSamsung

Samsung Galaxy A8 julki – suuri näyttö ja metallirunko

galaxy-a8-2016-4Samsung on vihdoin päivittänyt Galaxy A8 -puhelimensa julkaisemalla uuden Galaxy A8 (2016) -version. Uutuuspuhelin on esitelty virallisesti vasta Samsungin kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa, eikä sen saapumisesta muualle ole minkäänlaista aikataulua vielä julkaistu. Etelä-Koreassa puhelinta myydään noin 530 euron hintaan.

Uusi Galaxy A8:n näyttö perustuu AMOLED-teknologiaan ja se on kooltaan 5.7 tuumaa. Tarkkuus näytössä on FullHD -tasoa. Puhelimen sisällä pyörii Exynos 7420 -järjestelmäpiiri, joka koostuu neljästä Cortex-A53-ytimestä ja neljästä Cortex-A57-ytimestä. Järjestelmäpiiriä vahvistamassa on 3 gigatavua RAM-muistia. Galaxy A8 on saanut sisäänsä siis viime vuoden Galaxy S6 -malleista tutuksi tulleen tekniikan. Laitteesta löytyy tuki myös muistikortille.

Samsung ei ole jättänyt huomioimatta Galaxy A8 kameroita, sillä takakamera on kooltaan 16 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat muun muassa Android 6.0.1 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Samsungin oma Grace UI, joka sai ensiesityksensä jo Galaxy Note 7 julkistuksen yhteydessä. Galaxy A8:sta löytyy sormenjälkilukija kotipainikkeeseen integroituna.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android