AppleYleinen

CAD-mallinnokset vuotivat seuraavasta iPhone SE -puhelimesta – Muotoilu kokemassa muutoksen nykyaikaisempaan

Apple on joko tänä tai ensi vuonna julkaisemassa uutta iPhone SE -puhelinta, joka jatkaisi Applen edullisten iPhone-mallien sarjaa. Toistaiseksi huhuissa on julkaisuaikatauluna pyörinyt joko 2024 tai 2025, joten varmuutta ei tällä hetkellä ole.

Nyt viidennen sukupolven iPhone SE:stä on vuodettu CAD-mallinnoksia, joista nähdään ehkäpä iPhone SE -sarjan suurin uudistus tähän mennessä. Vuotojen mukaan puhelimen rungon pohjaksi on otettu iPhone 14, joten näyttö yltää reunoille asti ja puhelimeen on tulossa loviratkaisu dynaamisen saarekkeen sijaan. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös sormenjälkilukija olisi tämän myötä vaihtumassa tuttuun Face ID -kasvojentunnistukseen.  

CAD-mallinnoksien mukaan puhelimessa on suorat reunat, jotka tekevät puhelimesta laatikkomaisen. Reunojen ja rungon muotoilu muistuttaa enemmän iPhone 15 -sarjaa kuin vielä iPhone 14 -sarjassa nähtyä täysin pyöristämätöntä reunusta. Näytön koko puhelimessa olisi 6,1-tuumaa, eli kyseessä olisi nykymittapuulla varsin kompakti laite. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen mitoiksi ilmoitetaan tässä vaiheessa 147,7 x 71,5 x 7,7 millimetriä. Mitat ovat hyvin lähellä esimerkiksi iPhone 14 -perusmallin mittoja.  

Renderöintikuvien perusteella puhelimessa olisi ainoastaan yksi kamera, joka on sijoitettu puhelimen vasempaan yläkulmaan. Kameran vieressä on mikrofoni sekä LED-salamavalo. Virtapainike sijaitsee oikealla kyljellä ja äänenvoimakkuuspainikkeet vasemmalla kyljellä. Renderöintikuvien perusteella puhelimesta ei löydy iPhone 15 Pro -mallien tavoin Action Button -painiketta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen pohjasta löytyy USB-C-portti sekä kaiuttimet. Puhelimen toiset kaiuttimet löytyvät Face ID -sensoreiden sekä selfiekameran yläpuolelta. 

Tällä hetkellä iPhone SE:n teknisistä tiedoista ei juurikaan tiedetä. Applella on ollut tapana alentaakseen hintaa tarjota SE-sarjassa hieman vanhempaa tekniikkaa ja esimerkiksi 120 hertsin näyttöä tuskin nähdään tälläkään kertaa. Myös järjestelmäpiiri on jokin vanhemmista Applen A-sarjan järjestelmäpiireistä, eikä uusinta tulla iPhone SE -puhelimessa näkemään. 

Lähde: 91Mobiles 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple