SamsungYleinen

Samsungin julkistamaton Galaxy A55 5G päätyi arvosteluvideolle – Tämä kaikki jo tiedetään

Samsung Galaxy A55 5G

Samsung ei ole vielä virallisesti vahvistanut uusien Galaxy A55 5G- ja Galaxy A35 5G -puhelimien tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta huhujen mukaan niitä ei tarvitse enää kovin kauaa odottaa. Puhelimista on vuotanut jo lähes kaikki useaan kertaan, ja nyt uusi vuoto vahvistaa tietoja entisestään.

YouTubeen on ladattu ensimmäinen arvosteluvideo Galaxy A55 5G -puhelimesta, jossa venäläistubettaja esittelee julkaisematonta laitetta. 15 minuutin mittaisella videolla vahvistetaan puhelimen avainominaisuudet, jotka ovat vuotaneet aikaisemmin. Videon voi katsoa kokonaan alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen muotoilu on pysynyt ennallaan, mutta nyt pitkästä aikaa Galaxy A -sarjaan saadaan metallinen kehys ja lasipinnat. Samsung hyödyntää taka- ja etuosassa Gorilla Glass Victus+ -lasiversiota. Rakenne on myös IP67-luokiteltu.

Puhelin on saamassa myös 6,6 tuuman kokoisen Super AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 1650 nitin maksimikirkkaus. Näyttö yltää korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuuteen ja siinä on sinisenvalon suodatin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A55 5G

Tehoista vastaa Exynos 1480 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 4 nanometrin prosessilla. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Muistikortilla tallennustilaa saa parhaimmillaan yhden teratavun verran lisää. Samsung kertoo tuoneensa puhelimeen myös aikaisempaa suuramman höyrykammion jäähdytyksen parantamiseksi. Puhelimeen on tuotu lisäksi eSIM-tuki.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla langallisesti. Langaton lataus ei ole tuettuna. Galaxy A55 5G:n kerrotaan tukevan myös stereoäänentoistoa, joka on Dolby Atmos -viritetty.

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera, jossa on f/1.8-aukko, automaattitarkennus sekä optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 12 megapikselin ultralaajakulmasensori, jossa on f/2.2-aukko. Kolmas on 5 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla. Etuosassa on 32 megapikselin selfiekamera f/2.2-aukolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A55 5G:n tarkat tekniset tiedot.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 14, jonka päällä on One UI 6. Samsung lupaa Galaxy A55 5G:n saavan 4 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Samsung tuo puhelimeen myös Galaxy S24 -puhelimista tuttuja AI-ominaisuuksia.

Galaxy A55 5G:n mittojen tiedetään olevan 161,1 x 77,4 x 8,2 millimetriä ja painoa on 213 grammaa. Jos tiedot pitävät paikkansa, niin Galaxy A55 5G tulisi myyntiin Euroopassa maaliskuussa 449 euron lähtöhinnalla.

Lähde: YouTube

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung