DNAYleinen

DNA aloitti eSIM-pilottimyynnin – Toimii uusissa iPhoneissa ja iPadeissa

DNA:n eSIMit tulevat pilottimyyntiin Helsingin Kampin DNA Kauppaan. Myynti alkaa tänään 28.5.2019, ja eSIMin voi ensivaiheessa ottaa käyttöön Applen iPhone XR -, iPhone XS – ja iPhone XS Max -puhelimissa sekä uusimmissa iPadeissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

eSIM on älylaitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti. DNA:n asiakas voi valita eSIMiin sopivan liittymän DNA:n kuluttajaliittymien joukosta. eSIMin suurimpana hyötynä tällä hetkellä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia. Erillistä SIM-korttia ei siis tarvitse hakea eikä tilata.

Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää.

”Nyt on hyvä aika tuoda eSIM-liittymiä tarjolle, kun eSIM-laitteita alkaa tulla markkinoille”, sanoo DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Tulevaisuudessa, eSIM-kykyisten laitteiden yleistyessä, eSIMin mahdollisuuksia voi hyödyntää esimerkiksi älykelloissa, kodinkoneissa ja televisioissa. eSIMin avulla laitteita voidaan etäohjata paremmin, ja laitteesta riippuen sillä on mahdollista myös vastata puheluun. eSIM-liittymä aktivoidaan lukemalla liittymän QR-aktivointikoodi laitteen omalla eSIM-sovelluksella. eSIM-kortti on siis saman näköinen kuin SIM-kortti, mutta siinä on sirun tilalla QR-aktivointikoodi.

DNA kertoi, että eSIM-myynnin mahdollisesta laajentamisesta päätetään pilottimyynnin perusteella.

Lähde: DNA:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:DNA