HuaweiYleinen

Huawei kyseenalaistaa Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien perustuslainmukaisuuden

Huawein johtava lakimies Song Liuping.

Huawei on tänään pyytänyt summaarista tuomiota osana tuomioistuinprosessia, jossa Huawei on haastanut Yhdysvaltojen 2019 National Defense Authorization Actin kohdan 889 perustuslainmukaisuuden.  Tämän lisäksi yhtiö on vaatinut Yhdysvaltojen hallintoa keskeyttämään valtiollisen kampanjansa Huaweita vastaan, koska tämä ei lisää kyberturvallisuutta.

”Huawein kieltäminen kyberturvallisuuden varjolla ei millään tavalla lisää verkkojen turvallisuutta. Se lisää ainoastaan valheellisuuteen perustuvaa turvallisuudentunnetta ja vie huomion oikeista haasteista”, kommentoi Huawein johtava lakimies Song Liuping.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Songin mukaan tilanne ei ole normaali, eikä vastaavaa ole nähty juuri koskaan aiemmin.

”Yhdysvaltojen hallitus ei ole osoittanut minkäänlaisia todisteita siitä, että Huawei olisi turvallisuusuhka. Ei ole asetta, ei savua. Vain spekulointia”.

Song nostaa esiin myös sen, että Yhdysvaltojen kauppaministeriö lisäsi Huawein kaksi viikkoa sitten mustalle listalleen.

”Tästä on kehittymässä vaarallinen ennakkotapaus. Tänään listalle päätyy tietoliikenne ja Huawei. Huomenna se voi olla sinun toimialasi, yhtiösi ja asiakkaasi”, Song sanoo.

”Oikeusjärjestelmä on oikeudenmukaisuuden puolustamisen viimeinen linja. Huawei luottaa Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmän riippumattomuuteen ja koskemattomuuteen. Toivomme, että lainsäädännön virheet voidaan korjata oikeudessa”, Song lisää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Lakipykälä 889 rikkoo Yhdysvaltojen perustuslakia. Tämä tekee tapauksesta puhtaasti oikeudellisen kysymyksen. Syytökset eivät perustu millään tavalla faktoille. Tämä oikeuttaa hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi”, sanoo Glen Nager, Huawein tapausta johtava lakimies.

Huawei uskoo, että Yhdysvaltain pyrkimykset Huawein tukahduttamiseksi eivät edistä verkkojen turvallisuutta. Huawei odottaa Yhdysvaltain valitsevan oikean lähestymistavan sekä ottavan käyttöön rehelliset ja tehokkaat keinot parantaakseen kyberturvallisuutta, jos valtion todellinen tavoite on lisätä turvallisuutta.

Huawein vaatimus kuullaan tuomioistuimessa 19. syyskuuta.

Lähde: Huawei Suomen lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei