YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennus jatkuu Lounais-Lapissa sekä Kuopiossa, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä

5G-masto / Kuva: DNA

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon laajentamista elo-syyskuussa. Rakennustöiden piiriin kuuluu Lounais-Lapissa Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion alueita. Samalla laajennusta tehdään myös entistä laajemmalla alueella Kuopiossa, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä.

Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion alueilla rakennustyöt laajentavat 5G-yhteyksiä entisestään ja asukkaat pääsevät nauttimaan entistä laadukkaammista yhteyksistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Toimiva tietoliikenneyhteys on todella tärkeä, jopa elinehto työelämässä, opiskelussa ja vapaa-ajalla asioiden sujumisen kannalta. Tietoliikenneyhteys on myös yhdenvertaisuusasia, joka kuuluu kaikille. Kunnille toimivat yhteydet ovat elinvoiman ja vetovoiman kannalta oleellista”, arvioi Keminmaan kunnanjohtaja Hannele Matinlassi.

Lounais-Lappi / Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Lounais-Lapissa rakennustyö aloitetaan 22. elokuuta ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 29. syyskuuta 2023. 5G-verkon rakennukset aloitetaan seuraavilla alueilla:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Tornio: Kaakamo
  • Keminmaa: Pörhölä, Kallinkangas, Jortti, Päivärinne
  • Kemi: Housukari, Ajos, Lallinperä, Rytikari, Veitsiluoto, Taipaleenkylä, Järppi, Nälli, Peurasaari, Syväkangas, Tervaharju, Keskusta, Kaivola, Koivuharju, Ristinkangas, Marttala, Pajusaari
  • Simo: Tursta, Toukola, Törmälä, Sänkelä, Kauppila

Kuopio, Lapinlahti ja Siilinjärvi / Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Vastaavasti Kuopiossa, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä tehdään laajennustyötä vastaavaan aikaan. Rakennustyö aloitetaan siis 22. elokuuta ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 29. syyskuuta 2023. 5G-verkon rakennukset aloitetaan seuraavilla alueilla:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Kuopio: Sorsasalo, Käärmelahti, Lapinranta, Kinnulanlahti, Pajulahti, Saarvonmäki
  • Lapinlahti: Salmi, Alapitkä, Yläpitkä, Kirveskoski
  • Siilinjärvi: Toivala, Haapalahti, Väänälänranta, Ylölä, Koivusari, Syrjä, Jysänkoski, Siilinjärven keskusta, Ejosniemi, Särkikanta, Luvelahti, Mehtomäki, Hoikki

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedotteet

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kyllä Lounais-Lapissa Dna:n palveluista maksavat ihan turhasta. Useita päiviä tälläkin viikolla on ollut että laitteet eivät tunnista sim korttia. Katkot ja viiveet ovat voineet olla useita tunteja. Asiakaspalveluun ei pääse koska se on ruuhkautunut. Surkeata toimintaa. Tämän porukan on ihan turha rakennella mitään uutta kun entisetkin on ihan susia.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko