YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennus jatkuu Savossa – saattaa aiheuttaa palvelukatkoksia

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon laajentamista Pohjois- ja Etelä-Savossa. Rakennustöitä jatketaan Juankosken, Leppävirran ja Kuopion alueilla elo-syyskuussa. Yhteisverkon mukaan töiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu ja myös 4G-yhteydet paranevat alueella.

”Leppävirta on varsin laaja kunta, jota halkoo suuret vesistöt, joten meille nopeat tietoliikenneyhteydet ovat erityisen tärkeä asia. Ja se korostuu vielä näin kesällä, kun kunnan väkiluku tuplaantuu, kiitos mökkiläisten, joista monet täällä myös etätyöskentelevät”, toteaa kunnanjohtaja Matti Raatikainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakennustyö aloitetaan 8. elokuuta ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 8. syyskuuta alkavalla viikolla. 5G-verkon rakennukset aloitetaan seuraavilla alueilla:

  • Leppävirta: Tuppurinmäki, Keinälänmäki ja Reinikkala
  • Kuopio: Mustinlahti, Enonlahti, Latukka, Saariperä, Vehmersalmi, Vuorisalo, Hormalahti, Litmalahti, Kotasaari, Tölpäkkö, Riistavesi, Vaajasalo, Kotasalmi, Murtolahti, Haluna, Mansikkamäki
  • Juankoski: Pirttijärvi, Muuruvesi, Purola, Pelonniemi ja Kesämäki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko