YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennustyöt jatkuvat laajemmalla alueella Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

5G-masto / Kuva: DNA

Kajaanin, Paltamon, Pyhännän ja Sotkamon asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä kattavammista yhteyksistä. DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) jatkaa nopean 5G-verkon laajentamista helmi-maaliskuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.

Nopeat yhteydet helpottavat asukkaiden arkea ja yritysten toimintaa. Muun muassa etätyöt ja viihdesovellusten käyttö vaativat verkolta enemmän kapasiteettia ja viiveettömyyttä. Nopean 5G-verkon myötä suoratoistopalvelut, etäkokoukset ja pelit toimivat ilman katkoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nopeat laajakaistayhteydet ovat aivan keskeinen asia meille kainuulaisille. Koko maakunta elää vahvaa nousukautta ja se edellyttää, että tietoliikenneyhteydet ovat kunnossa koko maakunnan alueella, syrjäisimpiä alueita myöten. Kainuu on suosittu matkailumaakunta, ja myös turistit arvostavat hyviä nettiyhteyksiä. Toimivat yhteydet mahdollistavat lisäksi lomailun ja etätyön luontevan yhdistämisen”, toteaa Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Tukiasemien vaihto kestää noin kuukauden. 5G-verkon rakentaminen on alkanut tai alkaa eri paikkakunnilla seuraavasti:

  • Kajaani: viikolla 8
  • Paltamo: viikolla 11
  • Pyhäntä: viikolla 8
  • Sotkamo: viikolla 8

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko