DNATeliaYhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon laajennustyöt jatkuvat laajemmalla alueella Lapissa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla

5G-masto / Kuva: DNA

Kittilän, Kolarin ja Muonion, Kangasniemen ja Mikkelin sekä Kuusamon asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä kattavammista yhteyksistä. DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon laajentamista touko-kesäkuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.

Yhteisverkon mukaan nopeat yhteydet helpottavat asukkaiden arkea ja yritysten toimintaa. Muun muassa etätyöt ja viihdesovellusten käyttö vaativat verkolta enemmän kapasiteettia ja viiveettömyyttä. Nopean 5G-verkon myötä suoratoistopalvelut, etäkokoukset ja pelit toimivat entistäkin sujuvammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien vaihto kestää noin kuukauden. 5G-verkon rakentaminen alkaa seuraavasti:

  • Kittilä: viikolla 19
  • Kolari: viikolla 19
  • Muonio: viikolla 21
  • Kangasniemi: viikolla 20
  • Mikkeli: viikolla 20
  • Kuusamo: viikolla 19

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteisverkon Itä- ja Pohjois-Suomeen rakentaman 5G-verkon kattavuus on laaja. Yllä mainittujen töiden jälkeen rakennusohjelmasta on valmiina yli 70 prosenttia. Yhteisverkon 5G-verkko valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:DNA