FairphoneYleinen

Eettisesti valmistettu Fairphone 3 -puhelin katoaa myynnistä – odotuksissa uusi Fairphone 4

Fairphone 3

Hollantilainen älypuhelinvalmistaja tulee poistamaan Fairphone 3 -puhelimen myynnistä kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Fairphonen puhelimien keskiössä ovat olleet eettisyys, ekologisuus sekä pitkäikäisyys, joten kyseessä on varsin uniikki eurooppalainen älypuhelinvalmistaja. Yhtiöltä on odotettu kuitenkin pian uutta puhelinta, jossa on todennäköisesti 5G-yhteydet.

Fairphone on vahvistanut julkaisemassaan blogitekstissä, että Fairphone 3 -puhelimen valmistus lopetetaan nyt komponenttipulan vuoksi ja myöhemmin julkaistu Fairphone 3+ on nyt yhtiön ainoa puhelin. Komponenttipula hankaloittaa kuitenkin myös Fairphone 3+ -puhelimen tuotantoa, mutta yrityksen tarkoituksena on jatkaa sen tuottamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo julkaisun aikaan Fairphone 3 oli varsin vaatimaton älypuhelin, eikä se kilpaillut koskaan tutumpien valmistajien puhelimien kanssa. Puhelimessa oli muun muassa Snapdragon 632 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 5,65 tuuman Full HD+ -näyttö. Fairphone on luvannut päivittää puhelinta kuitenkin jatkossa ja julkaisun aikaan ilmoitettiin viiden vuoden mittaisesta päivitystuesta. Fairphonen mukaan puhelin saa Android 11 -päivityksen vuoden 2022 aikana.

Fairphone 3 -puhelinta voidaan kuitenkin päivittää niin ohjelmistollisesti, mutta myös erilaisilla moduuleilla. Fairphone myy puhelimelle esimerkiksi parempia kameroita, joten kuvauskokemusta pystyy parantamaan itse.

”Vaikka lopetamme Fairphone 3 -puhelimen myynnin, se ei tarkoita sen käyttöiän loppua! Itse asiassa ainutlaatuisen Android-puhelimiemme lähestymistapamme vuoksi, voit silti päivittää puhelimesi uusilla kameramoduuleilla ja varaosilla. Suunnittelemme myös Fairphone 3:n päivittämistä Android 11 -versioon vuonna 2022”, kertoi Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Vanhemman Fairphone 3 -puhelimen poistaminen myynnissä tulee myös oivalliseen aikaan, sillä Fairphonelta on odotettu myöhemmin tänä vuonna uutta Fairphone 4 -puhelinta. Huhuissa sen on odotettu olevan yhtiön ensimmäinen 5G-yhteyksillä varusteltu älypuhelin, mutta valitettavasti Fairphone 4 -puhelimesta ei tiedetä vielä paljoakaan.

Lähde: Fairphone

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone