FairphoneYleinen

Uusi vastuullisesti valmistettu Fairphone 4 -puhelin tulossa – saa 5G-yhteydet ja Android 11 -käyttöjärjestelmän

Hollantilainen Fairphone on nähtävästi pian julkaisemassa uuden Fairphone 4 -älypuhelimen, jossa tullaan näkemään suuri harppaus laitteiston suhteen verrattuna aikaisempiin puhelimiin. Fairphone on eettisten ja ekologisesti valmistettujen älypuhelimien valmistaja. Yhtiön puhelimien ytimessä on ollut helppo korjattavuus ja pitkäikäisyys.

Winfuture.de-sivusto kertoo uuden Fairphone 4 -puhelimen olevan tulossa markkinoille tulevien viikkojen tai kuukausien aikana, koska Wi-Fi Alliance on listannut laitteen tietokantaansa. Valitettavasti tietokanta ei paljasta mitään kovin yksityiskohtaista, mutta kertoo uuden puhelimen olevan tulossa lähiaikoina. Kyseessä on kuitenkin 5G-yhteyksillä varusteltu älypuhelin, jollaista Fairphonelta ei ole aikaisemmin nähty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää kenen järjestelmäpiiri ja modeemi puhelimesta löytyy, mutta Wi-Fi Alliancen merkinnät viittaisivat Qualcommin järjestelmäpiiriin. Fairphonen puhelimissa on aikaisemminkin nähty Qualcommin järjestelmäpiirejä, joten myöskin 5G-versiossa se ei olisi suuri yllätys. Fairphone 4 tulee saamaan tietojen mukaan myöskin Android 11 -käyttöjärjestelmän, joten ainakin toistaiseksi ohjelmisto on ajan tasalla.

Fairphone on ainoa massamarkkinoille suunniteltu älypuhelin, joka on erittäin helppo korjata modulaarisen rakenteen ansiosta. Fairphone tarjoaa erikseen laitteiden varaosia, joita käyttäjät pystyvät itse helposti vaihtamaan. Todennäköisesti Fairphone 4 jatkaa samaa perinnettä ja nähtävästi pian siitä on luvassa lisätietoja.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone