HonorYleinen

Eivätkö Honor-puhelimet käy kaupaksi? Neljä uutuuspuhelinta päätyi heti alelaariin

Honor Magic5 Lite 5G ja Honor 70 Lite 5G

Honor on tuonut alkuvuoden aikana Suomessa myyntiin neljä älypuhelinta 200-400 euron hintapisteeseen, jotka ovat päätyneet vain viikkoja myöhemmin selviin alennuksiin. Jos nopeista hinnan muutoksista voidaan jotain päätellä, niin Honorin uutuuksien myynti ei ole lähtenyt odotetulla tavalla käyntiin.

Uutuuspuhelimista Magic5 Lite 5G saatiin myyntiin Suomessa maaliskuun alussa 369 euron hintaan, mutta vain muutama viikko myöhemmin jälleenmyyjät ovat laskeneet hinnan 299 euroon. Hinnasta on lähtenyt 70 euroa, joka tarkoittaa noin 19 prosentin hinnanpudotusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor-puhelimet Elisan verkkokaupassa.

Mielenkiintoinen tilanne on myös Honor 70 Lite 5G -puhelimen kanssa. Puhelin tuotiin Suomessa myyntiin vasta huhtikuun alussa 249 euron hintaa ja vain kaksi viikkoa myöhemmin hinta on päätetty tiputtaa 199 euroon. Hinta on siis laskenut noin 20 prosentilla.

Lisäksi Honor X -malliston uutuudet ovat päätyneet alennukseen. Honor X7a tuotiin myyntiin helmikuun puolivälissä 229 euron hintaan ja nyt hinta on enää 169 euroa. Honor X6 tuotiin saataville maaliskuun alussa 179 euron hintaan ja nyt sitä myydään 139 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Honor Magic5 Lite 5G – 299 euroa (norm. 369€)
  • Honor 70 Lite 5G – 199 euroa (norm. 249€)
  • Honor X7a – 169 euroa (norm. 229€)
  • Honor X6 – 139 euroa (norm. 179€)

Honor Magic5 Lite 5G

Alennetuilla hinnoilla alkuvuoden aikana Suomeen tuodut Honor-puhelimet alkavat olemaan mielenkiintoisempia kuin alkuperäisillä suositushinnoilla. Selvät alennukset ilman mitään selvää kampanjaa kuitenkin viittaavat Honorin tuoneen puhelimet myyntiin selvästi liian korkealla hinnalla.

Yhteistä kaikilla neljällä puhelimella on se, että Honor toi ne myyntiin vanhalla Android 12 -käyttöjärjestelmällä. Google on julkistanut Android 12:n vuonna 2021, ja uutuuspuhelimissa voisi odottaa olevan tuoreeltaan jo vuonna 2023 Googlen loppukesästä 2022 julkaisema Android 13 -versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa yhä useampi kuluttaja vaatii puhelimelta uusinta ohjelmistoa sekä pitkäikäisyyttä, jonka takia Honor-puhelimet eivät ole kovinkaan hyviä vaihtoehtoja. Honor tarjoaa edullisille puhelimilleen ainoastaan yhden Android-versiopäivityksen, joka tarkoittaa alkuvuoden aikana myyntiin tuoduissa laitteissa päivitystä Android 13 -versioon. Honor ei pysty myöskään tarjoamaan päivityksiä nopeasti, sillä esimerkiksi Honor Magic5 Lite 5G:lle on luvattu Android 13 vasta vuoden jälkipuoliskolla.

Nyt nähdyistä huomattavista hinnanmuutoksista uusimpien puhelimien kanssa voidaan vetää myös johtopäätös, että Honor-puhelimia ei kannata ostaa heti julkaisun aikaan. Jos hinnat tippuvat muutamassa viikossa myynninaloituksesta noin 20-25 prosentilla, niin puhelimien arvo tippuu nopeasti.

Honor on tuomassa Suomessa myyntiin uusia lippulaivapuhelimia tulevina kuukausina, sillä MWC-messuilla julkaistujen Magic5 Pro– ja Magic Vs -puhelimien on kerrottu tulevan tarjolle pian.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Ainakin Magic 5:sen kohdalla oli Early bird kampanja jossa sai HonorBuds kuulokkeet ”kaupan päälle” ja kamppanjan edun hintahan oli just tuo 70 €. Eli periaatteessa mitään ei ilmaiseksi saanut vaan maksoi kuulokkeiden hinnan lisänä.

  2. Ja homot x7 taas noussut 50€

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor