HMDNokiaYleinen

Eivätkö Nokia C12 ja Nokia C12 Pro vielä riittäneet? HMD Global esitteli myös Nokia C12 Plussan!

Nokia C12 Plus

HMD Global julkisti tammikuussa hyvin edullisen Nokia C12 -puhelimen globaalisti, mutta maaliskuussa Intian markkinoille esiteltiin vielä hieman muunneltu Nokia C12 Pro -versio. Nyt HMD Global on laajentamassa Intian markkinoilla mallistoa uudella Nokia C12 Plus -puhelimella.

Nokia C12 ja Nokia C12 Pro ovat sama laite, mutta pro-versioon on saatu suurempi akku. Nokia C12 Plus näyttää olevan täysin identtinen Nokia C12 Prohon verrattuna, joka tekee uutuusmallistosta melko sekavan. Sama puhelin on olemassa nyt siis kolmella eri mallinimellä. Lisäksi Nokia C12, Nokia C12 Pro ja Nokia C12 Plus ovat kaikki saatavilla Intian markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C12 Plus Light Mint

Puhelimien välillä on kuitenkin hieman eroja hinnoissa ja muistiversioissa. Nokia C12 maksaa Intiassa 2 + 64 gigatavun versiossa 7499 rupiaa, eli noin 84 euroa. Nokia C12 Pro maksaa 2 + 64 gigatavun versiossa 8699 rupiaa, eli noin 97 euroa. Nokia C12 Plus maksaa 2 + 32 gigatavun versiossa 7999 rupiaa, joka on noin 89 euroa.

Nokia C12 Plus on rakennettu 6,3 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin ympärille, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 20:9-kuvasuhde. Näytössä on myös etukameraa varten tehty lovi sekä vahvistettu lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C12 Plus Dark Cyan

Takaosaan on saatu vain yksi kamera, joka on 8 megapikselin tasoinen ja tarjoaa automaattitarkennuksen. Kameran rinnalla on myös LED-salamavalo. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera kiinteällä tarkennuksella.

Tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen Unisoc 9863A1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa korkeintaan 4G-yhteydet. Nokia C12 Plus on varusteltu 2  gigatavulla RAM-muistia sekä 32 gigatavulla sisäistä tallennustilaa. Akku on kooltaan 4000 milliampeerituntia ja sitä ladataan 5 watin teholla micro-USB-liittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C12 Plus Charcoal

Puhelimeen on saatu yksi kaiutin sekä yksi mikrofoni. Puhelimessa on lisäksi perinteikäs kuulokeliitin sekä Bluetooth 5.2 -yhteys. Käyttöjärjestelmänä on Googlen kehittämä Android 12 Go -versio, jolle HMD Global on luvannut kahden vuoden ajan vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Nokia C12 Plus ei ole saamassa yhtään Android-versiopäivitystä.

Nokia C12 Plus on valmistettu muovista, jossa on nanotekstuuri. Laitteella on IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys. HMD Global esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat Dark Cyan, Charcoal sekä Light Mint.

Lähde: Nokia C12 Plus -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD