HMDNokiaYleinen

HMD Global julkisti uuden Nokia C12 -älypuhelimen – maksaa Euroopassa 89 euroa

Nokia C12

Suomalainen HMD Global on julkistanut tänään kaikessa hiljaisuudessaan uuden edullisemman hintapisteen Nokia-älypuhelimen. Kyseessä on Nokia C12, joka tarjoaa perustason ominaisuuksia sekä kevennetyn Android-kokemuksen.

Nokia C12 on rakennettu 6,3 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin ympärille, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 20:9-kuvasuhde. Näytössä on myös etukameraa varten tehty lovi sekä vahvistettu lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosaan on saatu vain yksi kamera, joka on 8 megapikselin tasoinen ja tarjoaa automaattitarkennuksen. Kameran rinnalla on myös LED-salamavalo. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera kiinteällä tarkennuksella.

Tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen Unisoc 9863A1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa korkeintaan 4G-yhteydet. Nokia C12 on varusteltu 2 gigatavulla RAM-muistia sekä 64 gigatavulla sisäistä tallennustilaa. Akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia, jota ladataan 5 watin teholla micro-USB-liittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on saatu yksi kaiutin sekä yksi mikrofoni. Puhelimessa on lisäksi perinteikäs kuulokeliitin sekä Bluetooth 5.2 -yhteys. Käyttöjärjestelmänä on Googlen kehittämä Android 12 Go -versio, jolle HMD Global on luvannut kahden vuoden ajan vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Nokia C12 ei ole saamassa yhtään Android-versiopäivitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C12 on valmistettu muovista, jossa on nanotekstuuri. Laitteella on IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys. Mitoiksi on kerrottu 160,6 x 74,3 x 8,75 millimetriä ja painoa on 177,4 grammaa. HMD Global esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat Dark Cyan, Charcoal sekä Light Mint.

HMD Global esitteli puhelimen valituilla Euroopan maissa. Puhelimen 2 + 64 gigatavun versio tulee saatavilla Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä 119 euron suositushinnalla. Globaali lähtöhinta puhelimelle on 89 euroa.

Lähde: Nokia C12 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD