HMDNokiaYleinen

HMD Global esitteli uuden ”pro-puhelimen” – tässä on Nokia C12 Pro!

Nokia C12 Pro

Suomalainen HMD Global esitteli tammikuussa edullisen Nokia C12 -älypuhelimen, mutta nyt laitteesta on esitelty uusi pro-versio. Uutuuspuhelin kantaa nimeä Nokia C12 Pro, ja siinä on aikaisempaa suurempi akku.

Nokia C12 Pro on rakennettu 6,3 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin ympärille, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 20:9-kuvasuhde. Näytössä on myös etukameraa varten tehty lovi sekä vahvistettu lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosaan on saatu vain yksi kamera, joka on 8 megapikselin tasoinen ja tarjoaa automaattitarkennuksen. Kameran rinnalla on myös LED-salamavalo. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera kiinteällä tarkennuksella.

Tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen Unisoc 9863A1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa korkeintaan 4G-yhteydet. Nokia C12 Pro on varusteltu 2 tai 3 gigatavulla RAM-muistia sekä 64 gigatavulla sisäistä tallennustilaa. Akku on kooltaan 3000 milliampeeritunnin sijasta nyt 4000 milliampeerituntia. Puhelinta ladataan 5 watin teholla micro-USB-liittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on saatu yksi kaiutin sekä yksi mikrofoni. Puhelimessa on lisäksi perinteikäs kuulokeliitin sekä Bluetooth 5.2 -yhteys. Käyttöjärjestelmänä on Googlen kehittämä Android 12 Go -versio, jolle HMD Global on luvannut kahden vuoden ajan vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Nokia C12 Pro ei ole saamassa yhtään Android-versiopäivitystä.

Nokia C12 Pro on valmistettu muovista, jossa on nanotekstuuri. Laitteella on IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys. HMD Global esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat Dark Cyan, Charcoal sekä Light Mint.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on ilmoittanut puhelimen hinnaksi Intian markkinoilla 2+ 64 gigatavun mallina 6999 rupiaa ja 3 + 64 gigatavun versiona 7499 rupiaa. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 78 euroa sekä 84 euroa.

Lähde: Nokia C12 Pro -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Se on ehkä hiukan noloa, että siinä on nyt sitten Nokian ainoa PRO-malli! Mitä ihmettä HMD Global oikein mahtoi ajatella?

  2. Outoa on. Yrittääkö joku tehdä sabotaasia.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD