ElisaYleinen

Elisa avasi 5G-verkon Alavieskaan – 5G löytyy nyt jo 138 paikkakunnalta

Elisan 5G-verkko on laajentunut Pohjois-Pohjanmaalla Alavieskaan. Alavieskassa Elisan 5G palvelee alkuun keskustan alueella. Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 138 paikkakunnalla ja verkon alueella asuu yli 70 prosenttia suomalaisista.

”Aloitimme 5G-verkon rakentamisen suurimmista kaupungeista, mutta nyt verkko laajenee nopeasti pienemmille paikkakunnille. Tämä antaa myös yhä useammalle yritykselle mahdollisuuden kehittää toimintaansa uuden teknologian avulla. Suomalaiset ovat tottuneita siihen, että verkko toimii luotettavasti ja nopeasti missä tahansa liikummekin. 5G:n avulla varmistumme tästä myös tulevaisuudessa, sillä uuden verkon avulla kapasiteettia ja nopeutta saadaan merkittävästi lisää”, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G:n nähdään hyödyttävän sekä kunnan asukkaita että yrityksiä.

”Alavieskassa panostamme kuntalaisten asumisviihtyvyyteen ja samalla haluamme taata erinomaiset toimintaedellytykset alueen yrittäjille. Nopeat ja monipuoliset tietoliikenneyhteydet ovat tärkeä osa tätä kehitystä. 5G-verkko on loistava täydennys alueen valokuituverkolle, ja näin kuntalaisilla ja yrityksillä on jatkossa käytössään entistäkin nopeammat ja luotettavammat yhteydet”, kertoo Alavieskan kunnanjohtaja Kari Pentti.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alavieskan ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa