CounterpointYleinen

Samsung pelasti WearOS-käyttöjärjestelmän – markkinaosuus lähempänä Applea kuin koskaan aikaisemmin

Samsung on saavuttanut parhaimman asemansa älykellomarkkinoilla, joka johtuu siirtymisestä yhtiön omasta Tizen-käyttöjärjestelmästä Googlen WearOS-käyttöjärjestelmään uusissa Galaxy Watch 4 -älykelloissa. Tämän ansiosta WearOS-käyttöjärjestelmän tilanne on parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Tutkimusyhtiö Counterpointin raportin mukaan vuoden kolmannen neljänneksen, eli heinä-syyskuun aikana WearOS-käyttöjärjestelmän markkinaosuus kipusi 17 prosenttiin, kun vielä toisella neljänneksellä markkinaosuus oli vain 4 prosenttia. Vastaavasti vuotta aikaisemmin markkinaosuuden on kerrottu olleen ainoastaan 3 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple pystyi pitämään markkinajohtajan asemansa kolmannella neljänneksellä, mutta osuus laski 10 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Tämä johtuu pääasiassa Apple Watch Series 7 -älykellojen myynninaloituksen siirtymisestä vuoden viimeiselle neljännekselle.

Jos vuoden 2021 kolmannen neljänneksen tuloksia verrataan vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan, niin muutosta on havaittavissa. Samsung otti Huawein paikan toiseksi suurimpana puettavien laitteiden valmistajana. Lisäksi Amazfit on pystynyt ottamaan lisää osuuksiaan itselleen suosion noustessa erityisesti Euroopassa. Kolmanneksi suurin valmistaja oli Imoo ja Huawei oli tippunut neljännelle sijalle. Viidenneksi suurin valmistaja oli Garmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen kehittämä WearOS ei ole ollut markkinaosuuksissa mitattuna koskaan yhtä lähellä Applen älykellokäyttöjärjestelmää kuin kolmannella neljänneksellä. Applen markkinaosuus oli 22 prosenttia ja Googlen vastaavasti 17 prosenttia.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Counterpoint