ElisaYleinen

Elisa avasi 5G-verkon Seinäjoelle

Seinäjoki on järjestyksessään jo 11.kaupunki, jonne Elisa avaa 5G-verkon. Verkko palvelee ensimmäisessä vaiheessa Seinäjoen ydinkeskustaa. Lisäksi verkko kattaa muun muassa Seinäjoen uuden Ideaparkin ympäristön.

Seinäjoelle nyt avattu 5G-verkko jatkaa Elisan kiivaana jatkunutta 5G-laajentumista. Seinäjoen verkko on ensimmäinen Pohjanmaalla, mutta jo yhdestoista Elisan 5G-kaupunki Suomessa. Alkuvaiheessa se kattaa kaupungin ydinkeskustan sekä uuden Ideaparkin ympäristön. Lisäksi verkko palvelee muun muassa Marttilan ja Itikan alueiden asukkaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkko on Seinäjoelle vahva kilpailuetu ja tukee myös Seinäjoen kaupungin muuta digitalisaatiokehittämistä ja älykkäitä ratkaisuja. 5G merkitsee parempia yhteyksiä nopeudeltaan ja laadultaan kuntalaisille, yrityksille, matkailijoille ja tapahtumakävijöille”, sanoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019. Niiden myötä Elisan asiakkaat saavat kaiken irti 5G:n hyödyistä, kuten nopeudesta ja suuresta kapasiteetista.

”Asiakaskysyntä on meille tärkeä kriteeri, kun rakennamme 5G-verkkoja. Toimme Seinäjoen mobiiliverkkoon 5G-valmiudet jo reilu vuosi sitten, sillä alueella on runsaasti mobiilikäyttöä. Halusimme Seinäjoen olevan ensimmäisten 5G-kaupunkiemme joukossa”, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm kertoo.

”Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. Reaaliaikainen valvonta, huoltotarpeen ennakoiminen ja toiminnan tehostaminen ovat esimerkkejä IoT:n hyödyntämiskeinoista”, Granholm arvioi.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Kouvolaan ja Seinäjoelle. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps-, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla.

Lähde: Elisan lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa