ElisaYleinen

Elisa ottaa käyttöön uuden aikakauden tekstiviestit Suomessa

Elisan logo

Elisa on ilmoittanut ottavansa käyttöön maailmalla kasvavan uuden aikakauden tekstiviestit. Elisa kertoo teknologian pohjautuvan Googlen kehittämiin rikastetun viestinnän palveluihin (rich communication services, RCS).

Uuden ja monipuolisen rikastetun tekstiviestin Elisa tuo yritysten saataville Suomessa. Uuden sukupolven viestipalvelu tulee saataville kahdessa vaiheessa palvelun toimivuuden varmistamiseksi. Ensimmäiset pilottiasiakkaat saavat sen käyttöönsä lokakuun aikana ja laajemmin palvelu tulee saataville myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden viestintätyökalun avulla yritykset voivat lähettää Android-puhelimia käyttäville asiakkailleen jatkossa uuden sukupolven premium-viestejä, jotka ovat visuaalisempia ja vuorovaikutteisempiä kuin perinteiset tekstiviestit. Elisan mukaan suomalaisista noin 70 prosenttia käyttää Android-puhelimia, joten uudistus koskettaa enemmistöä puhelimenkäyttäjistä.

”Kaupanteko ja asiakaspalvelu monipuolistuvat, kun ne voidaan hoitaa puhelimen viestipalvelussa keskustellen. Kilpailun kiristyessä ja asiakkaiden vaatimusten kasvaessa, on tärkeää erottautua myös asiakasviestinnässä, ja uuden sukupolven tekstiviestit tekevät mahdolliseksi kuvien, äänen ja videoiden hyödyntämisen sekä vuorovaikuttamisen uudella tavalla”, konkretisoi Elisan asioinnin ja asiakaspalvelun liiketoiminnasta vastaava johtaja Katja Bäckström.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi viestiteknologia on osoitus suunnasta, johon yritysten markkinoinnin ja myynnin automaatio sekä asiakasviestintä ovat menossa. Palvelusta saadaan kerättyä myös lisää dataa, jota voidaan käyttää tekoälysovelluksilla liiketoiminnan ohjaamisen tukena.

”Markkinoinnin ja asiakaskohtaamisten johtaminen on suuren muutoksen alla tulevina vuosina, sillä tarvetta on erottautua, automatisoida ja johtaa datalla. RCS-palvelun tarjoaminen on osa Elisan tavoitetta mahdollistaa yrityksille asiakaskokemuksen digiloikka”, sanoo Bäckström.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elisa on pilotoinut kansainvälisesti kysyttyä teknologiaa kesän aikana ensin omalle henkilöstölleen, ja ottaa lokakuun aikana rikastetun viestinnän käyttöön myös kuluttajaliiketoimintansa markkinoinnissa. Palvelu tulee saataville myös ensimmäisille yritysasiakkaille lokakuun aikana.

”Elisa on noussut merkittäväksi IT-toimijaksi Suomessa, ja haluamme olla erinomaisuuden esimerkki ketterästä toiminnasta myös muille yrityksille. Otamme uusia teknologioita käyttöön kokeillen ja oppien. Jatkuvan parantamisen kulttuuri on tuonut Elisalle myös historiallisesti onnistumisia muun muassa asiakastyytyväisyydessä”, summaa Bäckström.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Googlen Pixel puhelimissa RCS viestit on jo ollut saatavilla, itseltäkin löytyy Elisa ja RCS viestit näkyy olevan päällä sekä käytettävissä ilman yritysliittymää

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa