ElisaYleinen

Elisa toi itsenäisen 5G-verkon kuluttajien käyttöön – Palvelut ja laitteet laajemmin saataville talven aikana

Elisan logo

Elisa on kertonut, että ensimmäiset kuluttajat ovat päässeet käyttämään itsenäistä 5G-standalone-verkkoa kodin nettiyhteytenä Helsingissä ja Vantaalla. Itsenäinen 5G-verkko mahdollistaa muun muassa verkon viipaloinnin, jolla varmistetaan kodin nettiyhteydelle tietty tiedonsiirtokapasiteetti.

Hyödyt käyttäjälle muodostuvat yhteyden vakaudesta ja tasalaatuisuudesta sekä jopa 50 prosenttia pienemmästä viiveestä. Tasalaatuisuuden ansiosta viipaloinnilla toteutettu kodin nettiyhteys on kiinteän yhteyden kaltainen. Datan käytön kasvaessa vaatimustaso yhteyksille kasvaa. Esimerkiksi etätöiden yleistyminen ja verkkopelaamisen suosion kasvu ovat lisänneet suomalaisten tarvetta saada kotiin ja kännyköihin nopeammat yhteydet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkko mullisti tullessaan tapamme käyttää mobiiliyhteyksiä ja -laitteita. Suomalaiset ovat ottaneet innolla 5G-verkon käyttöön sekä kodin yhteytenä että puhelimissa. Tyytyväisyys yhteyteen kasvaa selvästi 5G:hen siirryttäessä. 5G-asiakkaat ovatkin tyytyväisimpiä asiakkaitamme. Kehitämme verkkoyhteyksiä ja palveluita jatkuvasti, ja nyt ensimmäiset kuluttajat ovat ottaneet käyttöön Elisan itsenäisen 5G-verkon kodin nettiyhteytenä”, kertoo Elisan kodin yhteyksistä vastaava liiketoimintajohtaja Laura Soikkeli.

Nykyinen Elisan 5G-verkko kattaa jo yli 90 prosenttia suomalaisista. Itsenäisen 5G-verkon käyttöönotolla saadaan koko 5G-verkon potentiaali hyödynnettyä. Elisa on syksyn aikana pilotoinut sitä, miten uusilla itsenäisen 5G-verkon palveluilla saadaan parhaiten lisäarvoa käyttäjille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiset kuluttajat Helsingistä ja Vantaalta saivat käyttöönsä kodin yhteyden, jossa kullekin varattiin oma viipale itsenäisestä 5G-verkosta käyttöön. Pilottiin osallistuneet odottivat eniten yhteyden parantumista ruuhkatunteina. Pilotin aikana tehdyssä kyselyssä kuluttajat kommentoivat esimerkiksi uuden yhteyden nopeuden pysyneen paremmalla tasolla koko ajan.

”Esimerkiksi verkkopelaamisessa satunnaiset katkokset yhteyteen pilaavat herkästi pelikokemuksen. Viipalointi varmistaa, että nopeus pysyy tiedonsiirron määrästä riippumatta vakaampana ja tasaisempana ja viive lyhenee jopa 50 prosenttia. Tasalaatuisuuden ansiosta yhteys on kiinteän yhteyden kaltainen, ja laatu säilyy myös ruuhkaisimmilla hetkillä”, kertoo Soikkeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elisa haluaa tuoda 5G:n hyödyt suomalaisten saataville. Parhaillaan rakennetaan ensimmäisten itsenäisen 5G-verkon kuluttajapalveluiden myyntikyvykkyyksiä. Itsenäisen 5G-verkon palveluiden käyttö edellyttää laitteita, jotka tukevat kyseistä teknologiaa. Elisan tuo ensimmäiset itsenäisen 5G-verkon palvelut ja laitteet laajemmin saataville talven aikana. Yksityiskohdista kerrotaan tarkemmin lähempänä lanseerausta.

”Itsenäinen 5G-verkko mahdollistaa yrityksille mobiilia liiketoimintaa. Sen yhteyden vakaus ja tasalaatuisuus sekä pienempi viive tähtäävät parempaan asiakaskokemukseen sekä tehokkaampiin prosesseihin, kun eri käyttäjäryhmiä tai sovelluksia voidaan priorisoida esimerkiksi tapahtumissa, teollisuuskäytössä tai julkisessa liikenteessä”, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Itsenäinen 5G-verkko ei tarvitse toimiakseen vanhempia teknologioita. Itsenäisen 5G-verkon palveluiden käyttö edellyttää laitteita, jotka tukevat kyseistä teknologiaa. Laitevalikoima kasvaa vaiheittain. Elisan mukaan itsenäinen 5G-verkko on aiempaa energiatehokkaampi.

Lähde: Elisa tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa