HMDYleinen

Mysteeri selvisi: Näistä sanoista Nokia-puhelimien taustalla olevan HMD:n nimi koostuu – Ja ei, se ei ole ”Hope Microsoft Dies”

HMD Globalin uusi logo ja Nokia-puhelin.

Oletko aina ihmetellyt, mistä suomalaisen HMD Globalin nimi todellisuudessa tulee? Asiaa ei ole aikaisemmin julkisuudessa avattu, mutta nyt HMD on kertonut sanat, joista lyhenne koostuu.

HMD:n merkitystä ei ole avattu aikaisemmin, sillä yhtiö on ollut Nokia-puhelimien taustalla ja panostanut enemmän Nokia-brändin rakentamiseen puhelinmarkkinoilla. HMD on kuitenkin tuomassa oman brändin laitteita pian markkinoille ja vähentämässä Nokian painoarvoa toiminnassaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Villeimpiä spekulaatioita kirjainyhdistelmän tarkoituksesta on nähty vuosien varrella. Yksi näistä on ollut ”Hope Microsoft Dies”, mutta aivan tätä ei lyhenne tarkoitakaan. Tämä olisi toki ollut osuva, sillä HMD osti aikoinaan Microsoftilta Nokian peruspuhelimien liiketoiminnan. HMD:n markkinointijohtaja Lars Silberbauer on pitänyt puheen Websummit-tapahtumassa, jossa lyhenteen merkitystä on avattu.

HMD koostuu sanoista ”Human Mobile Devices”. Ei ole kuitenkaan tietoa siitä, onko kyseessä uusi sanayhdistelmä, vai onko se ollut alusta lähtien. Ainakin vielä yhtiön alkuaikoina kukaan ei osannut selittää, mistä HMD oli lyhenne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD:n markkinointijohtaja Lars Silberbauer

”Uskomme HMD:lla, Human Mobile Devicesillä, että meillä on tehtävä suoritettavana ja luoda parempia laitteita, jotka on tarkoitettu enemmän ihmisille eivätkä tarkoituksella vedä meitä jatkuvasti digitaaliseen virtaan, vetää meitä digitaaliseen mediaan, vaan todella auttaa meitä olemaan oikea avustaja, digitaalinen avustaja eikä digitaalinen diktaattori”, kommentoi HMD:n markkinointijohtaja Lars Silberbauer.

Lars Silberbauer liittyi HMD Globaliin viime vuoden syyskuussa, eli reilu vuosi sitten. Silberbauer vastaa HMD Globalin brändimarkkinoinnista ja kaupallisista strategioista koko Nokian älypuhelinten, matkapuhelinten, tablettien ja lisävarusteiden tuotevalikoimassa sekä HMD Globalin kuluttaja- ja yrityspalveluissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin toimitusjohtaja Jean-Francois Baril kertoi syksyllä, että yhtiö on perustamassa alkuperäistä HMD-brändiä. Hänen mukaansa jatkossa voidaan odottaa nähtävän uusi valikoima HMD-merkkisiä mobiililaitteita. Baril myös on kertonut rinnalla nähtävän Nokia-laitteita sekä yhteistöitä ”jännittävien uusien kumppaneiden kanssa”.

HMD Global on kertonut olevansa tällä hetkellä markkinajohtaja peruspuhelimien markkinassa. Lisäksi yrityksen kerrotaan olevan nyt nopeimmin kasvava 5G-älypuhelimien valmistaja sekä johtaja korjattavien laitteiden kategoriassa. HMD on myös aloittanut hiljattain puhelimiensa valmistuksen Euroopassa.

Muutama viikko sitten yhtiö esitteli Afrikan markkinoille suunnatun M-Kopa X1 -älypuhelimen, joka on yrityksen ensimmäinen laite ilman Nokia-brändiä,

Lähde: LinkedIn

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Nuo tekevät kännyköitä, eikä puhelimia. Sellaisia millä voi soittaa. Ei oo suunniteltu sovelluksille tai muulle kun ei niissä oo tehoa tarpeeksi edes sovelluksen lataamiseen. HMD on kuin vanhat dorot. Ei niillä mitään tee jos olet alle 60 vuotias.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD