ElisaYleinen

Elisa tuo myyntiin eSIM-liittymät 14. kesäkuuta

Elisa tuo 14.6.2019 alkaen eSIM-liittymät kuluttaja-asiakkaille sekä yritysasiakkaiden teollisiin IoT-liittymiin. Elisan kuluttaja-asiakkaat voivat 14.6.2019 alkaen tilata liittymän ilman fyysistä SIM-korttia eSIMiä tukeviin laitteisiin. Kuluttajien eSIM-liittymät toimivat tällä hetkellä esimerkiksi uusimmissa älykelloissa, iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa. ESIM mahdollistaa uudenlaisten laitteiden kytkemisen verkkoon ilman fyysistä SIM-korttia ja laitteiden käytön puhelimena. ESIM-tuki tulee Elisan yritysasiakkaiden saataville älykelloihin ja -puhelimiin myöhemmin vuoden 2019 aikana.

ESIM on älykelloon tai muun laitteen sisään rakennettu, kiinteä SIM-kortti, joka toimii kuten perinteinen SIM-kortti. ESIM-ominaisuuden ansiosta laitteeseen ei kuitenkaan tarvitse asentaa perinteistä fyysistä SIM-korttia. Näin ollen eSIMillä toimivan liittymän tilaaminen on helppoa myös etänä, kun laitteeseen ei tarvitsee vaihtaa SIM-korttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuluttajien eSIM-liittymää voi käyttää tällä hetkellä esimerkiksi Samsung Galaxy -älykelloissa sekä Apple iPhone XS ja XR -älypuhelimissa. Lisätietoja tuetuista laitteista löytyy Elisan sivuilta.

”Tuomme eSIMillä toimivan liittymän saataville asiakkaidemme toiveesta. Liittymiä on kysytty erityisesti iPhone-puhelimiin ja älykelloihin, joilla voi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Puhelimessa eSIM mahdollistaa kahden liittymän käyttämisen puhelimessa samaan tapaan kuin aiemmin laitteissa, joissa on voinut käyttää kahta fyysistä SIM-korttia samanaikaisesti”, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Kahden liittymän käyttäminen samanaikaisesti mahdollistaa esimerkiksi työliittymän ja henkilökohtaisen liittymän käytön yhdessä laitteessa. Elisa tuo eSIM-kyvykkyyden myös yritysasiakkaiden teollisiin IoT-laitteisiin.

”Monella yrityksellä on käytössään IoT-laitteita, joissa käytetään fyysisiä SIM-kortteja. ESIM mahdollistaa esimerkiksi sen, että laitteen rikkoontuessa tai muussa liittymän vaihtotilanteessa asentajan ei tarvitse käydä asentamassa laitteeseen uutta SIM-korttia, vaan liittymä voidaan päivittää laitteeseen etänä”, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Lähde: Elisan lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa