ElisaOnePlusYleinen

Elisan 5G laajenee nyt Kuusamoon – OnePlus ja Elisa järjestävät ensi viikolla 5G-verkossa käytävän lumisodan

OnePlus järjestää Elisan 5G-verkossa käytävän kolmepäiväisen lumisodan Kuusamossa. OnePlus oli yksi ensimmäisistä valmistajista, joka julkaisi oman 5G-laitteensa Euroopassa viime vuonna. Tänä vuonna OnePlus haluaa näyttää ihmisille, mihin 5G-teknologia pystyy. Tätä varten yhtiö kehitti lumipalloja ampuvat lumibotit, Snowbotit.

Snowbotit toimivat sisäänrakennettujen OnePlus 5G -älypuhelimien avulla 5G-verkossa Lapissa, jonne verkon on rakentanut matkapuhelinoperaattori Elisa. Tapahtuma on järjestetty OnePlussan ja Elisan yhteistyössä. Tuhansilla osallistujilla ympäri maailmaa on myös mahdollisuus osallistua netissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Snowbot Battle järjestetään Kuusamon Rukalla 9.–12. maaliskuuta. Turnaus alkaa 9. maaliskuuta klo 14 Suomen aikaa järjestettävällä Human vs. Robots -tapahtumalla. Tapahtumassa pelaajat ympäri maailmaa muodostavat joukkueet, jotka pelaavat snowbotteja vastaan. Lumisota on käynnissä kolmen päivän ajan ympäri vuorokauden.

Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli. Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa, jotka pääsevät verkon myötä hyödyntämään 5G:n mahdollistamia nopeita yhteyksiä.

”Rukan asiakaskunnasta merkittävä osa on nuorta väkeä, jotka kuluttavat suuria määriä mobiilidataa ja odottavat mobiiliyhteyksien toimivan joka puolella. 5G nostaa mobiilikäytön mahdollisuudet ihan omalle tasolleen, kun tarjolla on jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on myös merkittävästi suurempi, joten verkko pystyy palvelemaan aiempaakin suurempia ihmisjoukkoja yhä korkeammilla nopeuksilla”, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

”Hyvät mobiiliyhteydet ja -palvelut ovat erittäin tärkeä osa Rukan houkuttelevuutta matkailijoiden suuntaan. Uusi 5G-verkko varmistaa paitsi luotettavammat ja nopeammat yhteydet, mutta antaa myös alueen toimijoille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia mobiilipalveluita asiakkaillemme.”,  Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho sanoo.

Lähde: OnePlussan tiedote (sähköposti), Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa