ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko avautui Kärkölään ja Ruovedelle

Elisan logo

Elisan 5G-verkko on laajentunut Päijät-Hämeessä Kärkölään ja Pirkanmaalla Ruovedelle. Elisan 5G-verkko on nyt saatavilla kaikkiaan 236 paikkakunnalla Suomessa ja se kattaa yli 87 prosenttia suomalaisten asuinpaikoista.

Kärkölässä 5G-verkko palvelee ensimmäisenä kunnan keskustaajamaa sekä Järvelän aluetta. Ruovedellä Elisan 5G on heti laajalti saatavilla Ruoveden keskustan, Jäminkipohjan sekä Murolen alueilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkon rakentaminen lähti Suomessa liikkeelle Pirkanmaalta, ja nyt lähes kaikki alueen paikkakunnat alkavat olla 5G:n piirissä. Elisan teettämän tutkimuksen mukaan 5G-verkkoon siirtymisestä on ollut erityisen paljon apua niille kotitalouksille, joissa kodin nettiyhteys joutuu koetukselle etätöiden, suoratoiston katsomisen ja verkkopelaamisen myötä. 5G-verkkoon siirtyneet suomalaiset kokevat yhteyden hidastelevan huomattavasti harvemmin, kuin 4G-verkon puolella”, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa