ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko avautui nyt Sastamalaan, Valkeakoskelle ja Akaaseen

Elisan 5G-verkko on avautunut nyt myös Sastamalaan, Valkeakoskelle ja Akaaseen. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista. 5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sastamalassa 5G-verkkoa on rakennettu muun muassa Nuupalan, Sylvään, Vammalan, Hopun, Kallialan ja Marttilan alueille. Valkeakoskella verkko on käytettävissä Sointulan, Kaskelan, Roukon, Vääräkoivun, Tallinmäen ja Varsanhännän alueilla. Akaassa verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa Kurkelan, Hietasen, Toijalan ja Kilsan alueita.

Nyt avattujen paikkakuntien lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Pirkanmaan alueella myös Tampereella, Pirkkalassa, Lempäälässä, Nokialla, Kangasalalla ja Ylöjärvellä. Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo liki 80.

”5G:n yleistyminen on ollut Suomessa nopeaa ja uskomme, että vuoteen 2023 mennessä 5G-verkkoa käytetään jo enemmän kuin 4G-verkkoa. Tätä tukee paitsi verkon nopea laajentuminen, myös 5G-päätelaitteiden nopeasti kasvanut valikoima. Asiakkaamme valitsevat jo useimmin 5G:tä tukevan mallin”, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

”Uudenlaiset teknologiset ratkaisut parantavat kuntien kykyä palvella asukkaitaan sekä sujuvoittavat toimintaa monella eri tasolla. Nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet lisäävät arjen sujuvuutta ja ovat myös tärkeä houkuttelevuustekijä kunnille”, Akaan kaupungin tietohallintopäällikkö Asko Mäkinen arvioi.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa