XiaomiYleinen

Tiedot Xiaomin huomisesta megajulkaisusta: Xiaomi Mi 11 Ultra sekä Mi 11 Lite julkaistaan globaalisti, Mi 11 Pro ja taittuvanäyttöinen Mi MIX vain Kiinan markkinoille

Xiaomi tulee järjestämään huomenna 29. maaliskuuta kevään yhden odotetuimmista julkaisutilaisuuksista, jota yhtiö on itse tituleerannut megajulkaisuksi. Xiaomi tulee globaalisti esittelemään viisi merkittävää tuotetta, mutta Kiinassa yhtiöltä odotetaan jopa yli 10 uutta tuotetta. Puhelimien lisäksi odotuksissa on läppäreitä, ekosysteemituotteita sekä oma järjestelmäpiiri puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo alkuvuodesta Xiaomi esitteli Mi 11 -puhelimen, joka on malliston perusmalli. Nyt julkaistavaksi on odotettu kolmea uutta Mi 11 -malliston älypuhelinta, jotka olisivat huippuluokkaiset Mi 11 Pro ja Mi 11 Ultra, joiden lisäksi odotuksissa on ollut keskihintainen Mi 11 Lite. Tietojen mukaan Xiaomi ei ole aikeissa tuoda globaalisti myyntiin Mi 11 Pro -puhelinta, vaan globaalisti tarjolle tuodaan ainoastaan Mi 11 Ultra. Molemmat huippupuhelimet ovat tietojen mukaan varsin samanlaisia, sillä niissä on Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, 67 watin lataustekniikat sekä 120 Hz AMOLED-näyttöpaneeli. Xiaomi Mi 11 Ultran suurin eroavaisuus löytyy kehittyneestä ISOCELL GN2 -kamerasensorista sekä takaosan erikoisesta pikkunäytöstä.

Xiaomi Mi 11 Liteä odotetaan globaalisti myyntiin niin 4G- kuin 5G-versioina. Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n on vahvistettu saavan Qualcommin hiljattain julkaiseman Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin. Puhelimeen odotetaan myös AMOLED-näyttöpaneelia sekä muiden Mi 11 -puhelimien kaltaista muotoilua. Kyseessä on myös yksi markkinoiden ohuimmista 5G-puhelimista.

Xiaomi on vahvistanut palauttavansa Mi MIX -huippumalliston markkinoille ja ainakin yhtä uutta puhelinta odotetaan maanantaina. Valitettavasti globaalille yleisölle on todennäköisesti luvassa pettymys, sillä tuoreet tiedot viittaavat siihen, että puhelin tulee saatavilla ainakin aluksi vain Kiinassa. Kyseessä on Xiaomin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin, joka esitellään samalla myös globaalisti, mutta laite on suunnattu vain Kiinassa myyntiin. Xiaomin uuteen Mi MIX -puhelimeen on vahvistettu tulevan ensimmäisenä älypuhelimena maailmassa nestemäinen kameralinssi, joka nopeuttaa tarkennusta selvästi.

Globaalisti Xiaomi on vahvistanut esittelevänsä myös Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeen, joka on jatkoa yhdelle yhtiön suosituimmista puettavista laitteista. Xiaomi tulee Kiinassa julkaisemaan tietojen mukaan myös päivitetyn Mi Notebook Pro -läppärin, Mi-pesukoneen, uuden reitittimen sekä ilmanpuhdistajan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi