ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko laajeni Askolaan ja Lopelle – saatavilla jo 158 paikkakunnalla Suomessa

Elisan logo

Elisa on tänään ilmoittanut laajentavansa entisestään 5G-verkkojaan Etelä-Suomessa. Viimeisimpänä uuden sukupolven mobiiliverkko on avattu Uudellamaalla Askolassa ja Kanta-Hämeessä Lopella. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt 158 paikkakunnalla Suomessa ja sen alueella asuu kaikkiaan yli 4 miljoonaa suomalaista.

5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla Askolassa Silakanojan alueella ja laajenee kevään aikana keskustan ja Juornaankylän alueille. Lopella 5G-verkko avautuu ensimmäisenä keskustan ja Pilpalan alueille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nyt kun yli 70 % suomalaisista asuu jo 5G-verkon alueella, voidaan sanoa, että uudesta teknologiasta on tullut arkipäivää. Kuluttajille 5G tarkoittaa arkeen lisää sujuvuutta digitaalisten palvelujen käyttöön. Samalla 5G antaa myös yhä useammalla yritykselle mahdollisuuden kehittää toimintaansa uuden teknologian avulla. Suomessa onkin lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia liiketoiminnan näkökulmasta”, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Askolan, Lopen sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa