SamsungYleinen

Samsung Galaxy S22 -puhelimien toimitukset jo käynnistyneet Suomessa – moni joutuu silti odottamaan useita viikkoja pidempään

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung julkaisi viime viikolla uudet Galaxy S22 -sarjan älypuhelimet, ja heti julkaisun jälkeen monet suomalaiset jälleenmyyjät aloittivat ennakkomyynnin. Samsung kertoi julkaisun aikaan toimituksien alkavan virallisesti 25. helmikuuta, mutta nähtävästi ensimmäiset puhelimet on jo nyt toimitettu Suomessakin.

Matkapuhelinfoorumilla monet Galaxy S22 -puhelimen tilanneet ovat raportoineet jälleenmyyjien laittaneen puhelimia jo matkaan. Nähtävästi ainakin Galaxy S22 Ultra -puhelimia on tietyissä muistiversioissa jo toimitettu, mutta monilla tilaajilla toimitukset venähtävät jopa pitkälle maaliskuulle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Mobiili.fi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien Galaxy S22 -sarjan puhelimien saatavuuden odotettiin jo ennen julkaisua olevan rajallinen, sillä sirupulan on kerrottu hidastavan uutuuspuhelimien valmistusta. Myös Samsung itse enteili heikkoa saatavuutta julkaisun aikaan, kertomalla sirupulan tuottavan haasteita.

“Seuraamme tiiviisti sirumarkkinoiden kehitystä. Sirupula on haaste, joka koskettaa kaikkia elektroniikka-alan toimijoita, ei ainoastaan meitä. Ei ole mikään salaisuus, että pulaa on olemassa, mutta teemme kaikkemme varmistaaksemme, että se ei vaikuta merkittävästi myyntiin tai asiakkaisiimme”, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Vaikka saatavuuden on odotettu olevan rajallinen, niin jälleenmyyjät päättivät tarjota puhelimia Suomessakin heti julkaisupäivänä suurissa alennuksissa. Galaxy S22 -puhelimen suositushinnaksi Samsung ilmoitti 899 euroa, mutta alennuksesta sen sai 699 eurolla. Galaxy S22+ -mallin suositushinta oli 1099 euroa, mutta alennuksesta sen sai 899 eurolla. Galaxy S22 Ultran suositushinnaksi Samsung kertoi 1299 euroa, ja vastaavasti alennuksessa hinta oli 1049 euroa.

Tarkemmin Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa, ja Galaxy S22 Ultraan erillisestä artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Mobiili.fi, Matkapuhelinfoorumi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung