ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko laajeni Etelä- ja Pohjois-Savossa – Näissä neljässä kunnassa uusi verkko otettiin käyttöön

Elisan logo

Elisa on avannut 5G-mobiiliverkon Enonkoskelle, Puumalaan, Tuusniemelle ja Vesannolle. Kaikkiaan Elisan 5G on saatavilla jo 262 paikkakunnalla Suomessa.

Elisa jatkaa voimakkaita panostuksiaan Itä-Suomen mobiiliyhteyksien kehittämiseen. Osana tätä 5G-verkko avautuu nyt peräti neljälle paikkakunnalle: Etelä-Savossa Enonkoskelle ja Puumalaan ja Pohjois-Savossa Tuusniemelle ja Vesannolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Enonkoskella 5G-palvelee ensimmäisenä kunnan keskustassa ja sen ympäristössä. Puumalassa 5G on ensimmäisenä saatavilla Saimaan rannalla muun muassa Lintusalon, Heinäsalon, Kurensalon, Niinisaaren ja Liimattalansaaren ympäristössä. Tuusniemellä 5G-verkko kattaa ensimmäisenä keskustaajamaa sekä sen pohjoispuolella olevia alueita. Vesannolla 5G on ensimmäisenä saatavilla Vesannon keskustassa ja sen lähiympäristössä.

”Tavoitteenamme on tuoda uusimmat ja toimivimmat mobiiliteknologiat kaikkien Suomen asukkaiden saataville. Puhelimella hoidetaan nykyään digitaaliset asioinnit, katsotaan suoratoistopalveluita ja liitytään etätöissä Teams-puheluihin. 5G-verkko vastaa erityisesti näihin kasvaviin käyttötarpeisiin. Moni käyttää nykyään mobiiliverkkoa myös kodin pääasiallisena nettiyhteytenä, ja myös tässä käytössä 5G palvelee erityisen hyvin suuren kapasiteettinsa vuoksi”, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, eli verkkoon mahtuu huomattavasti aiempaa enemmän käyttäjiä. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa