ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko laajeni Lapissa – nyt se avautui Enontekiölle, Sallaan ja Simoon

Elisan logo

Verkko-operaattori Elisa on avannut uuden sukupolven 5G-verkon nyt valtaosaan Lapin kunnista. Tänään sen on kerrottu avautuneen Enontekiölle, Sallaan ja Simoon. Elisan mukaan lähes kaikki Lapin kunnat ovat jo 5G-verkon piirissä.

Enontekiöllä 5G on ensimmäisenä saatavilla Saana-tunturin kupeessa Kilpisjärven kylän alueella. Sallassa ja Simossa 5G-verkko palvelee ensimmäisenä kuntien keskustojen alueilla. Uusi mobiiliverkko tuo lisää sujuvuutta alueen asukkaiden, matkailijoiden sekä paikallisten yritysten elämään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Elisa on edelläkävijänä rakentanut 5G-verkkoa pohjoisimpaan Suomeen, ja nyt uusi verkko ilahduttaa käyttäjiä jo laajasti eri puolilla Lappia. Laadukkaiden yhteyksien tuominen kaikkialle Suomeen on meille erityisen tärkeä asia, sillä suomalaiset hoitavat entistä enemmän päivittäisiä asioita mobiiliverkossa. Verkossa pitää riittää kaistaa ja nopeutta myös silloin, kun sen käyttäjämäärät lomasesonkeina moninkertaistuvat. Lapissa 5G vastaa muun muassa tähän haasteeseen”, kertoo Juha Peltomäki, Elisan Pohjois-Suomen vt. aluejohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa