ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko löytyy jo yli 200 paikkakunnalta – nyt vuorossa maaseudun keskukset

Elisan logo

Elisan 5G-verkko on saavuttanut maagisen 200 paikkakunnan rajan Suomessa, sillä nyt verkko on avautunut länsirannikolla Kaskisiin, Kaustiselle, Kruunupyyhyn sekä Soiniin. Uuden sukupolven mobiiliverkko laajenee nyt Elisan mukaan vauhdilla maaseutumaisiin kuntiin, joissa käyttäjät ovat perinteisesti suosineet mobiiliverkon yhteyksiä myös kodin yhteytenä. Elisan 5G-verkko on nyt saatavilla 201 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 80 % suomalaisten asuinpaikoista.

5G-verkko palvelee Kaskisissa ensimmäisenä keskustan alueella, Kaustisella muun muassa Puhkionkallion, Uusitalon ja Huntuksen alueilla ja Soinissa Myllykylän, Sauran ja keskustan alueilla. Kruunupyyssä 5G on ensimmäisenä saatavilla Krintilän ja Kyrönkosken seudulla. Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm iloitsee alueen kehittyvistä tietoliikenneyhteyksistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Seudun asukkaille on erinomainen asia, että Elisan 5G-verkko jatkaa aktiivista laajentumistaan Pohjanmaalla. Mobiiliverkolla on perinteisesti ollut iso rooli pienemmissä kunnissa ja maaseudulla, joissa mobiiliverkon yhteys on usein ykkösvalinta kodin laajakaistayhteydeksi. Nyt 5G-verkko tarjoaa entistä nopeammat ja luotettavammat yhteydet niin puhelimeen kuin kotiinkin”, Granholm kertoo.

Elisan 5G-verkko laajeni reilussa neljässä vuodessa yli 200 paikkakunnalle Suomessa. Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki on tyytyväinen 5G-verkon rakennusvauhtiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkon rakentaminen on edennyt suunnitelmiemme mukaisesti. Suomen kattavin 5G-verkko yltää nyt jo yli 200 paikkakunnalle ja kattaa yli 80 % suomalaisten asuinpaikoista. Olemme iloisia myös siitä, miten nopeasti asiakkaat ovat ottaneet 5G:n käyttöön – uuden sukupolven mobiiliverkko on vastannut asiakkaidemme lisääntyviin tarpeisiin erittäin hyvin”, Rajamäki toteaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Voisiko mediat suhtautua hieman kriittisemmin tähän operaattoreiden 5G markkinointiin? Ennenkuin kyseisiin 5G NSA hybridiverkkoihin saadaan Standalone mode, ei mielestäni tulisi olla ihan näin innokas 5G termin osalta

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa