ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko on nyt jokaisessa Keski-Suomen kunnassa

Kuva: Elisa

Elisan 5G-verkko avautui vuodenvaihteessa Kannonkoskelle ja yltää nyt jokaiseen Keski-Suomen kuntaan. Elisan mukaan verkon kattavuutta laajennetaan jatkossakin asiakastarpeen mukaan, ja samalla mobiilipalvelun laatu paranee 5G-verkon seuraavan kehitysvaiheen myötä.

5G saapui Keski-Suomeen vuonna 2019, jolloin Elisa avasi uuden sukupolven mobiiliverkon Jyväskylään. Viitisen vuotta myöhemmin 5G-verkko löytyy maakunnan jokaisesta kunnasta. Keski-Suomessa verkon rakentamista on vauhdittanut alueen suosio opiskelijoiden, yritysten sekä kesämökkiläisten keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme Suomessa erittäin onnellisessa asemassa, kun voimme hoitaa päivittäisiä digiasioita kotoa, mökiltä tai tien päältä. 5G on isossa roolissa siinä, miten pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Jatkamme 5G-verkon kattavuuden laajentamista sen mukaan, missä mobiilidataa käytetään eniten”, kertoo Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki.

5G-verkon seuraava kehitysaskel on niin kutsuttu itsenäinen 5G, jossa mobiilidatayhteyden laatu ja asiakkaiden käytössä oleva verkon kapasiteetti paranevat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itsenäisessä 5G-verkossa yhteyden nopeus vaihtelee aiempaa vähemmän ja puhelimen akku kestää pidempään. Tänä vuonna uusiutuva SIM-kortti parantaa yhteyden tietoturvaa entisestään. Elisa toi helmikuussa saataville itsenäistä 5G-verkkoa hyödyntävät 5G+ -puhelinliittymät sekä kodin nettiyhteydeksi soveltuvan Omakaista-liittymän.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen yhteyden, ja siksi toimme ensimmäisenä Suomessa itsenäistä 5G-verkkoa käyttävät liittymät saataville. Entistä kyvykkäämpi 5G-yhteys on alkuun kiinnostanut erityisesti mobiilidatan suurkuluttajia, kuten online-pelaajia sekä sisällöntuottajia. Muillekin käyttäjille itsenäiseen 5G-verkkoon siirtyminen on luontevaa liittymän tai puhelimen päivityksen yhteydessä”, Peltomäki jatkaa.

Itsenäisen 5G-verkon käyttöön tarvitaan sitä tukeva puhelin ja liittymä. Elisan 5G on saatavilla 277 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 93 prosenttia väestöstä.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Vaa eipä toimi Rastilan alueella Helsingissä !
  Mittaukset näyttää aina vaan 4G kävellyt ympyrää niin talojen keskellä kuin myös ranta polkua , korkeet paikat ja missä vaan ni aina 4G että niin hyvin pelittää.
  Maksaa kyllä saa palvelusta ja kovaa meteliä koko 5G mut ku ei toimi ni ei.
  Kolmas puhelin jossa 5G palvelu eikä ole yksikään toiminut tällä alueella.
  Huokaus.

  Yst.terv meitsi ilman 5G .

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa