AppleYleinen

Ensi vuoden iPhonessa huomattavasti nykyistä nopeampi langallinen tiedonsiirtonopeus

Applen puhelin ja Lightning-laturi.

Apple tulee suurella todennäköisyydellä siirtymään omasta Lightning-kaapelista USB-C-kaapeliin ensi vuonna. Apple-vuodoista tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo on varma siitä, että latausliittimen muutos tapahtuu ensi vuoden iPhone 15 -sarjan kanssa.

Kuo on kertonut Twitter-tilillään, että iPhone 15 Pro- ja 15 Pro Max -puhelimissa nähtäisiin joko USB 3.2 -standardin portti tai vähintään Thunderbolt 3 -portti. USB 3.2 -standardin kaapeli pystyy siirtämään dataa versiosta riippuen noin 5-20 gigabitin sekuntinopeudella. Thunderbolt 3 kykenee puolestaan parhaimmillaan jopa 40 gigabitin sekuntinopeuksiin tiedonsiirrossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisemman iPhone 15- ja 15 Plus -mallit ovat Kuon mukaan saamassa ainoastaan USB 2.0 -standardin, joka tarjoaa huomattavasti USB 3.2 tai Thunderbolt 3 -standardeja hitaamman 480 megabitin sekuntinopeuden tiedonsiirrossa. Vauhti on sama kuin nykyiselläänkin Applen Lightning-kaapelissa.

Applen mahdollinen ratkaisu ottaa käyttöön USB 3.2 -standardin liitin voisi vauhdittaa muutosta myös Android-laitteissa. Tällä hetkellä Android-puhelimista hyvin suuressa osassa on käytössä vanha USB 2.0 -standardin liitäntä.

Lähde: Kuon Twitter-tili

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple