HonorHuaweiYleinen

Ensimmäinen laite Huawein omalla käyttöjärjestelmällä saatetaan julkaista elokuussa

Honorin George Zhao vahvisti aikaisemmin tällä viikolla yhtiön kehittävän äly-TV:tä.

Huawein oma käyttöjärjestelmä on ollut pinnalla viimeiset pari kuukautta Huawein joutuessa Yhdysvaltojen kieltolistalle. Huhut käyttöjärjestelmästä ovat käyneet kiivaina, vaikka mitään konkreettista siitä ei ole vielä tiedossa. Lisäksi käyttöjärjestelmä tunnettaan usealla nimellä, sillä Huawei on rekisteröinyt useita käyttöjärjestelmiin viittavia tavaramerkkejä.

Tiedoissa puhutaan useasti HongMeng OS tai Ark OS -käyttöjärjestelmistä, mutta viime aikoina on puhuttu myös Harmony OS -nimellä. Kaikki nimivaihtoehdot perustuvat vain epävirallisiin tietoihin, eikä Huawei ole itse vahvistanut mitään. Loogisinta on vain puhua Huawein omasta käyttöjärjestelmästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa uudet tiedot tulevat Huawein sisäpiiristä. Huawei on julkaisemassa Honor brändin alaisuudessa mahdollisesti jo ensi viikolla 23. heinäkuuta ensimmäisen älytelevision Kiinan markkinoille samanaikaisesti kuin uudet Honor 9X -älypuhelimet. Nyt tuorein raportti vihjaa, että Huawei tulisi käyttämään televisiossa ensimmäistä kertaa yhtiön itse kehittämää käyttöjärjestelmää. Samaisen raportin mukaan älytelevision julkaisun odotetaan tapahtuvan elokuun alussa. Huawei itse on puhunut omasta televisiostaan ”älynäyttönä”, sillä sen avulla voidaan hallita kaikkia internettiin yhdistettyjä laitteita kotona.

Huawei on kehittänyt kaikessa hiljaisuudessaan omaa käyttöjärjestelmää jo vuodesta 2012 asti. Käyttöjärjestelmä on tietojen mukaan yhteensopiva muun muassa Android-sovelluksien kanssa.

Älytelevisiot eivät ole Honorille mitenkään uusi juttu, sillä jo vuonna 2014 Honor julkaisi ”Honor A55” -television. Kyseessä oli 55 tuuman 4K -televisio, jossa oli muun muassa Huawein oma Kirin-järjestelmäpiiri sekä Linux-pohjainen Coocaa OS -käyttöjärjestelmä.

Lähde: Yicai Global

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor