HMD globalNokiaYleinen

Ensimmäinen Nokia-puhelin saa pian Android 13 -päivityksen – HMD Global sulki testausmahdollisuuden

Suomalainen HMD Global aloitti Android 13 -käyttöjärjestelmän kehittäjäversion testaamisen Nokia X20 -puhelimelle toukokuussa. Yhtiö julkaisi vain kaksi kehittäjäversiota, jonka jälkeen Android 13:n saatavuus Nokia-puhelimille on ollut täysi mysteeri. Jakelu on kuitenkin pian alkamassa, sillä HMD Global on lopettanut kehittäjäversion testausmahdollisuuden.

HMD Global on päivittänyt tänään 5. joulukuuta sivuillensa tiedon, että yhtiö hienosäätää parhaillaan ohjelmistoa ja Android 13:n virallinen julkaisu Nokia-puhelimille lähenee. Tämän takia Nokia X20:n Android 13 -kehittäjäversion testausohjelma on suljettu ja myös Android 12 -versioon palauttaminen on estetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen virallista päivityksen jakelun aloittamista, Android 13 vaatii HMD Globalin sisäisen laatutiimin ja paikallisten operaattoreiden hyväksynnän. Tämän takia Android 13 ei ole välttämättä saatavilla kaikille heti ilmoituksen aikaan.

HMD Globalin ilmoitus kehittäjäversion testaamisen lopettamisesta.

Tuorein saatavilla ollut kehittäjäversio Nokia X20 -puhelimelle on V3.080, josta voidaan siirtyä suoraan vakaaseen Android 13 -versioon OTA-päivityksenä. Kun kehittäjäversio päivitetään suoraan viralliseen Android 13 -versioon, niin kaikki käyttäjätiedot poistuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi tarkkaa virallisen Android 13 -version julkaisuaikaa ei annettu. HMD Global pyytää kuitenkin seuraamaan yhtiön paikallisia sosiaalisen median kanavia, joissa kerrotaan päivityksen saatavuudesta Nokia X20 -puhelimelle.

HMD Global ei ole virallisesti vielä kertonut tarkkoja tietoja Android 13 -päivityksen saavista puhelimista tai aikataulusta jakelun suhteen. Kolmannen osapuolen tietojen mukaan HMD Global tulee tarjoamaan Android 13 -päivityksen aluksi Nokia X10-, Nokia X20- ja Nokia X30 -puhelimille. Lisäksi päivitystä odotetaan Nokia XR20-, Nokia G50- ja Nokia G11 Plus -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityslupauksien osalta Android 13 -versiota voidaan odottaa myös Nokia G60 5G-, Nokia G21-, Nokia G11-, Nokia G10- ja Nokia G20 -puhelimille. Tablettien osalta myös Nokia T20, Nokia T21 ja Nokia T10 tulevat saamaan päivityksen. HMD Global ei ole vielä päivittänyt kaikkia puhelimiaan edes Android 12 -versioon, joten päivityksiä saa varmasti odottaa pitkään.

Lähde: Nokia

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global