AppleYleinen

Ensimmäisen sukupolven iPhone myytiin ennätyshintaan huutokaupassa

Ensimmäinen iPhone julkaistiin 16 vuotta sitten vuonna 2007. Puhelimet mullistanutta älypuhelinta myytiin tuolloin noin 600 euron hinnalla.

Nyt ensimmäisen sukupolven iPhone-puhelin on myyty huutokaupassa hurjalla 63 356 dollarin hinnalla. Puhelin myytiin tehdassinetöitynä, sellaisena kuin se oli ollut ostettaessakin. Puhelin oli ostettu aikanaan amerikkalaisen AT&T-operaattorin kautta, mutta alkuperäinen omistaja Karen Green oli ollut Verizonin asiakas, eikä täten päässyt puhelinta käyttämään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Green oli jättänyt puhelimen sinetteineen hyllylle vuosikymmenen ajaksi. Vuonna 2019 kyseinen puhelin arvioitiin noin 5000 dollarin arvoiseksi.

 

Kahdeksan gigatavun tallennustilalla varustetun ensimmäisen sukupolven iPhone-mallin huutokauppa alkoi 2. helmikuuta 2500 dollarin aloitushinnalla. Huutokauppa päättyi menneenä viikonloppuna lopulliseen reiluun 63 000 euroon.

Vain puolisen vuotta sitten vastaavanlainen ensimmäisen sukupolven iPhone myytiin huutokaupassa vajaalla puolella Greenin iPhone-version hinnasta. Syksyllä puhelin ostettiin 39 340 dollarilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Green on kertonut, että aikoo käyttää puhelimen huutokaupasta saamansa rahat yritystoiminnan aloittamiseen.

Lähde: LCG Auctions

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple