Motorola solmi helmikuussa 2021 pitkäaikaisen strategisen yhteistyön Bullitt Groupin kanssa, joka on tunnettu kestävärakenteisista älypuhelimistaan. Bullitt kertoi tuovansa myyntiin kestävärakenteisia Motorola-puhelimia maaliskuun loppuun mennessä, mutta nähtävästi suunnitelmiin on tullut muutoksia. Nyt kestävärakenteiset Motorola-puhelimet ovat kuitenkin aivan nurkan takana, sillä uusi ”Motorola Defy” -koodinimellä tunnettu puhelin on saanut FCC:n sertifikaatin.
Puhelimen mallikoodit ovat FCC:n tietojen mukaan XT2083-9 sekä XT2083-8, jotka molemmat ovat lähes identtisiä 4G-yhteyksiin rajoittuvia puhelimia. FCC:n tiedot vahvistavat kyseessä olevan Motorolan brändin alaisuudessa myytäviä puhelimia, vaikka paljoa laitteista ei valitettavasti paljastukaan.
Mielenkiintoisen uudesta Bullitt Groupin puhelimesta tekee mallikoodi, jonka alkuosa kuuluu jo viime vuonna markkinoille tuodulle Motorola Moto G9 Play -älypuhelimelle (XT2083-3). Saman mallikoodin hyödyntäminen voi viitata siihen, että uusi kestävärakenteinen Motorola saattaa perustua Moto G9 Playn toteutukseen. Viitteitä tähän löytyy myös FCC:n dokumenteista, joissa mainitaan puhelimien olevan muutamilta osin varsin identtisiä.
Jos ensimmäinen kestävärakenteinen Motorola-puhelin on teknisesti samanlainen kuin Moto G9 Play, niin puhelimeen on lupa odottaa 6,5 tuuman LCD-näyttöpaneelia, Snapdragon 622 -järjestelmäpiiriä sekä suurta 5000 milliampeeritunnin akkua. Puhelimessa saattaa olla myös 48 megapikselin kolmoiskamera. Suurin ero tullaan näkemään varmasti rakenteessa, sillä Bullitt Group on varmasti toteuttanut puhelimeen kestävän rungon ja vedenkestävän rakenteen.
Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, milloin ensimmäiset Bullitt Groupin Motorola-puhelimet tullaan julkaisemaan, sillä tarkempaa ajankohtaa ei ole annettu. Motorolan ja Bullitt Groupin yhteistyön tavoitteena on ollut yhdistää yrityksien asiantuntemus uuden kuluttajasegmentin toteuttamiseksi.
Lähde: FCC
Motorolaa olen käyttänyt yli 20 v. Täytyy kyllä todeta, että kestäviä olleet, mutta kestävyys menee hukkaan, kun päivityksiä tulee niin lyhyen ajan. Nytkin alle kaksi vuotta sitten esitelty malli ei ollut enää Motorolan päivitys listalla. Eli päivityspolitiikka on jopa kiinalaiseksi lyhyt. Siinä mielessä oli ilahduttavaa äskettäinen uutinen siitä, että EU-alueella myytävät puhelimet pitää päivittää 5 vuotta.